Kulturno – informativni centar “Budo Tomović“ – KULTURA POVEZUJE RAZLIČITOSTI

 

KIC - Logotip

 
 

Kulturno – informativni centar “Budo Tomović“ je nedavno ugostio dio diplomatskog kora u Podgorici i Beogradu, a u okviru prvi put organizovane manifestacije “Dani finskog filma u Crnoj Gori”, u saradnji Finske filmske fondacije i KIC-a. Uz ambasadora Finske u Beogradu  Perti Ikonena, među gostima bili su i ambasadorka Savezne Republike Njemačke Gudrun Štajnaker, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Margaret En Uehara, ambasadorka Hrvatske Ivana Perić, ambasador Slovenije Mitja Močnik, predstavnik ambasade Mađarske i drugi predstavnici javnog života Podgorice i Crne Gore.

 

Susreti u KIC-u 4

Susreti u KIC-u 1

 

U prijateljskom razgovoru istaknuta je važnost saradnje među susjedima, državama Evrope i svijeta, a naročito u oblasti umjetnosti i kulture. Konstatovano je da su ovakve filmske revije pravi put povezivanja među ljudima i upoznavanja kultura, tradicije i običaja različitih zemalja. Osim prvi put organizovane finske filmske smotre, KIC je bio domaćin i revija – italijanskog, poljskog, izraelskog, francuskog, kineskog, ruskog, meksičkog i drugih filmova.

 

Susreti u KIC-u 2

Susreti u KIC-u 3

 

Dodajmo da je podgorička publika tokom filmske revije u KIC-u imala priliku da uživa u besplatnim projekcijama finskih filmova najnovije produkcije: ”Mačevalac” (2015), “Pixadores” (2014), “Distrakcije” (2015) i ”Bjekstvo” (2014).