“Leptir” Andraša Urbana na FIAT-u i na Septembarskim danima kulture u Nikšiću

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

U susret novoj umjetničkoj sezoni koja uskoro počinje u Kraljevskom pozorištu Zetski dom, predstava Leptir u produkciji ovog teatra  biće gost dva festivala tokom ovog mjeseca.

Leptir - 312.septembra 2016. godine predstava u režiji Andraša Urbana biće gost FIAT-a, sa početkom u 20 sati biće izvedena u hali fabrike Radoje Dakić u Podgorici. Nakon FIAT-a,  predstava će biti odigrana i na Septembarskim danima kulture u Nikšiću 16. septembra, sa početkom u 20 sati u Nikšićkom pozorištu.

Predstava Leptir premijerno je izvedena u aprilu, u okviru MIT festivala 2016. na sceni Kraljevskog teatra Zetski dom kada je nagrađena ovacijama publike i pohvalama kritike. Komad koji nosi podnaslov “Vježba rođenja“ režija je Andraša Urbana, jednog od najpriznatijih reditelja, dobitnika najznačajnijih nagrada u regionu i Evropi. U predstavi koja je nastala po tekstu Aleksandra Radunovića igraju: Ana Vujošević, Srđan Grahovac i Dejan Ivanić. Dramaturg predstave je Rajko Radulović, muziku potpisuje tekstopisac Aleksandar Radunović. Komad „Leptir“ bazira se na dramskom tekstu Aleksandra Radunovića koji je na nultom MIT Festu žiri publike proglasio najboljim, u okviru takmičarskog “promo” segmenta koji se sastojao od čitanja drama mladih stvaralaca iz Crne Gore.

 

Leptir - 2

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 1 =