Lovćenac – Počela nastava u školi “Crna Gora moja postojbina”

 

Krstas

 
 

U Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, u petak 6.3.2015. godine, počela je nastava u školi crnogorskog jezika i kulture “Crna Gora moja postojbina”. Učenici su prije početka nastave preuzeli posebne užbenike za crnogorsku dijasporu i upoznali se sa programom i načinom rada.

Četvrta generacija učenika škole će tokom 80 časova, dva puta sedmično,  izučavati predmete: crnogorski jezik, crnogorska književnost, istorija, geografija, muzika i baština Crne Gore. Predavač je profesorica književnosti Aleksandra Vučinić. Udruženje Crnogoraca Srbije “Krstaš“ školu organizuje uz podršku Ministarstva prosvjete  i Uprave za dijasporu Crne Gore.

Prvom času prisustvovao je gospodin Miladin Radović, glavni i odgovorni urednik dječjih časopisa Đače, Igra slova i Petica, koji se koriste u osnovnim školama u Crnoj Gori prateći plan i program Ministarstva prosvjete i Zavoda za školstvo Crne Gore. On je poželio učenicima uspješnu školsku godinu i poklonio im primjerke svih do sada izašlih brojeva časopisa. Radović je istakao da je sa zadovoljstvom prihvaćen prijedlog šefa odsjeka za identitetska pitanja u Upravi za dijasporu, Nenada Stevovića, da od narednog broja stranice časopisa budu otvorene i za literalne i likovne priloge djece iz cijele crnogorske dijaspore.

 

Lovcenac - Skola Crna Gora moja postojbina - 1

Lovcenac - Skola Crna Gora moja postojbina - 2

Lovcenac - Skola Crna Gora moja postojbina - 3

Lovcenac - Skola Crna Gora moja postojbina - 4

Lovcenac - Skola Crna Gora moja postojbina - 5

Lovcenac - Skola Crna Gora moja postojbina - 6

Lovcenac - Skola Crna Gora moja postojbina - 7

 

VIDEO ZAPIS