Luke umjetnosti na KotorArt Don Brankovim danima muzike

KotorArt Don Brankovi dani muzike i ove godine pozivaju izvođače da se prijave na audiciju za program Luke umjetnosti. Audicija je otvorena za sve zainteresovane kandidate koji žele svirati ili nastupati sa nekom drugom vrstom performansa na kotorskim pjacama u periodu održavanja festivala, od 13. jula do 13. avgusta.

Prijava za audiciju je dostupna na adresi www.kotorart.me/audicija koju zainteresovani kandidati treba da pošalju do 15.  maja.

„Ovakvi nastupi su neizostavni dio programa KotorArt Don Brankovih dana muzike. U sklopu serijala Luke umjetnosti, već nekoliko godina zaredom javne gradske prostore pretvaramo u mjesta žive umjetnosti, dostupne i vidljive svima. Vjerujemo da umjetnost na pjacama obogaćuje život grada i doprinosi posebnoj atmosferi kotorskog Starog grada. Osim Kotora, programi su planirani i u marinama Porta Montenegra kao i Luštice Bay, naših dugogodišnjih partnera. Sva ova mjesta su sama po sebi inspiracija i idealna mjesta za umjetnost.“ saopštili su iz PR službe festivala.

Za umjetnike izabrane na audiciji Festival obezbjeđuje: dozvole za nastupe u kotorskom Starom gradu u dogovorenim terminima, početne honorare, tehničku podršku, prostor za vježbanje i mogućnost prisustva programima festivala.

Više o audiciji može se pronaći na www.kotorart.me a ukoliko kandidati imaju dodatna pitanja, mogu se obratiti organizatorima na email adresu program@kotorart.me

KotorArt Don Brankovi dani muzike održavaju se od 13. jula do 13. avgusta, pod pokroviteljstvom Ministarstva Kulture i Opštine Kotor, kao i brojnih sponzora poput Luštice Bay, Coca Cole, Porto Montenegra, Turističke organizacije Kotor i drugih.