Luštica Bay – Održan koncert „Veče Piazzolle“

 

Lustica Bay

Uzbudljiva ljetnja sezona u Luštica Bay-u nastavljena je 18. jula 2016. godine, koncertom „Veče Piazzolle“, koju je izveo trio Balkan. Koncert je dio ljetnjeg kulturnog festivala Purgatorije među čijim sponzorima je i ove godine Luštica Bay.

 

Koncert Vece Pjacole - 1

 

Na prepunom platou terase u stambenom bloku „Lipa“, ljubitelji muzike Astora Piazzolle uživali su u izvedbama kompozicija poput „4 godišnja doba“ i „La Muerte del Angel“, a u završnom dijelu večeri i po mnogima njegovog najljepšeg i najpoznatijeg djela „Oblivion“, u izvođenju sastava „Trio Balkan“ – Oleksija Molčanova za klavirom, Nevile Klakor (violina) i Ande Bushi (viola).

 

Koncert Vece Pjacole - 2

 

„Kao i prethodne godine, neki od događaja iz programa Purgatorija održaće se pred publikom u Luštica Bay-u. U avgustu će kod nas biti organizovana projekcija filma „PLAVA GAJETA I SIVI BETON“ po scenariju i režiji Vladimira Perovića – priča koja prati poslednju bokešku ribarku, Vjeru Raičković, iz Krtola kod Tivta. Na isti način saradnja se odvija i sa KotorArt festivalom, a ove godine i sa operskim festivalom „Operosa“ koji se održava u Herceg Novom. U ovoj sezoni smo praktično podržali kulturne festivale u Tivtu, Kotoru i Herceg Novom, zaokruživši na taj način region Boke Kotorske“, saopštila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.

Luštica Bay polako izrasta u novi centar aktivnog življenja na Jadranu i pozicionira se kao žila kucavica crnogorskog primorja.

I ove godine stanovnici Luštica Bay-a, njihove porodice, gosti i posjetioci takođe imaju priliku da pohađaju časove golfa za djecu i odrasle, jedrenja i veslanja na dasci.

Luštica Bay se razvija na tivatskom dijelu poluostrva Luštica kao nova turistička destinacija integrisana sa okruženjem i planirana da ponudi aktivan i zdrav život tokom cijele godine.

Projekat vrijedan 1,1 milijardu eura planiran je da ponudi sedam hotela, dvije marine, profesionalni i šampionski golf teren sa 18 rupa, rezidencijalne jedinice i sve sadržaje neophodne za funckionisanje grada.

 

Koncert Vece Pjacole - 3