Luštica Bay – Pozorišna predstava “Gospođa Bovari”U neđelju, 04.08.2019. u 21 sat, na sceni amfiteatra – Luštica Bay, biće održana pozorišna predstava “Gospođa Bovari” po romanu slavnog francuskog pisca Gistava Flobera, u režiji Zorana Rakočevića, po dramatizaciji Vaska Raičevića, dok je dramaturgiju uradila Dragana Tripković, a u produkciji Alternativne tetatrske aktivne kompanije (Atak) Podgorica i CZK Plužine.

Igraju: Anđelija Rondović, Slaviša Grubiša, Zoran Dragićević, Jovan Dabović.

Pozorišna predstava „Gospođa Bovari“ predstavlja intrigantno savremeno čitanje ovog klasičnog djela koje odaje svevremenost teme o prolaznosti života. Na tragu ideje da je „klasika nova alternativa“, želimo da preispitamo vrijeme u kojem jesmo kroz priču o nemoći jedne žene da zadovolji svoje želje i strasti usljed uobičajenih i retrogradnih moralnih modela.

Projekat u okviru kojeg se realizuje predstava „Gospođa Bovari“ ima za cilj podsticanje umjetničke produkcije na sjeveru, uključivanje lokalnih centara za kulturu u realizaciju predstava, angažovanje umjetnika iz ovog dijela zemlje, čime bi Centri ostvarili sopstvene produkcije i stavili u funkciju adaptirane i renovirane objekte namijenjene scenskoj umjetnosti. Ono čemu teži projekat je vraćanje publike u pozorište, pogotovo građana sa sjevera Crne Gore koji nijesu često u prilici da gledaju ili učestvuju u sadržajima iz kulture. Projekat je podržan na konkursu Ministarstva kulture Crne Gore, a prijatelj projekta je Opština Plužine.