Luštica Bej – Izložba slika umjetnice Jelene Marković

 

Lustica Bay

 
 

Lustica Bej - Izlozba Jelene MarkovicPostavka slika umjetnice Jelene Marković biće upriličeni na golf vježbalištu Luštica Bej, u poneđeljak, 8. septembra 2014. godine, od 17 časova.

Akademska slikarka Jelena Marković završila je studije umjetnosti u Londonu, na “London Guildhall” Univerzitetu u klasi profesora Moa Dobsona, a neki od njenih studentskih radova čuvaju se u arhivi univerziteta.

Nakon što se publici u Britaniji predstavila izložbama u Londonu, uslijedile su narudžbine poznatih svjetskih kolekcionara umjetnina, poznatih institucija i kompanija. Neki od njenih radova se danas nalaze u prestižnim institucijama kao što su Kensington Palata u Londonu gde je živjela Princeza Dijana, a dio su i kolekcije originalnih radova, portreta i reprodukcija starih majstora slikarstva izloženih u Harrods-u, koji spada među najotmenije robne kuće u svijetu. Radovi koje je donirala u dobrotvorne svrhe za UNICEF i Šekspir Glob Teatar u Londonu postigli su najveću cijenu u konkurenciji poznatih svjetskih donatora.