MAKADO – Premijerno izvođenje predstave „Žena koja je skuvala svog muža“U poneđeljak, 28.01.2019. godine, u 20h na sceni Dodest u podgoričkom KIC-u Budo Tomović, a u sklopu festivala MAKADO, premijerno će biti izvedena predstava „Žena koja je skuvala svog muža“ u izvršnoj produkciji Korifej teatra iz Kolašina. Predstava je rađena po tekstu britanske spisateljice Debi Izit, a režiju potpisuje tročlani glumački kolektiv: Marija Đurić, Anđelija Rondović i Đorđije Tatić. Koproducent predstave je Centar za kulturu Kolašin, a projekat je sufinansirala Opština Kolašin. Idejno rješenje plakata uradila je Snežana Bulatović.

,,Žena koja je skuvala svog muža“ je crna komedija koja priča o tretiranju žene kao potrošnog materijala i njenoj tradicionalno shvaćenoj ulozi servilne domaćice. Žensko pitanje se naravno pokreće poslije godina patnje i nesporazuma, ali i sazrijeva, mijenja se i dovodi do osvješćenja glavne junakinje i solidarnosti među ženama, nauštrb jakog mačoističkog muškog principa s druge strane, koji se samodestruira. Ljudsko licemjerje je u centru odnosa u komadu. U njegovoj manifestaciji ne postoje zdravi uslovi da se stvore intimnije veze među ljudima, a život se srozava i banalizuje do neprepoznatljivih slojeva lažnosti i iščašenja.

Korifej teatar ovim projektom nastavlja sa svojom profesionalnom produkcijom, kao jedna od rijetkih sličnih organizacija u Crnoj Gori. U Korifej teatru kažu da nastoje da angažuju mlade crnogorske glumce koji polako stiču svoju afirmaciju, što su do sad i dokazali u njihovim prethodnim profesionalnim projektima: „Krivica“, „Enciklopedija mrtvih“, „Nastasja“ i predstavom za đecu „Luckasti klovnovi“. Takođe, najavljuju gostovanja u zemlji i inostranstvu, nastavljajući tradiciju od prethodne godine, kada su osim u desetak gradova Crne Gore nastupili i u Srbiji, Hrvatskoj, BIH, Češkoj, Slovačkoj i Poljskoj. U maju 2019. će igrati u Litvaniji, u junu u Albaniji, u oktobru ponovo u Češkoj, a do kraja godine najavljuju još i dvije nove profesionalne premijere, kao i 6. izdanje Međunarodnog festivala alternativnog teatra Korfiej koje će se održati u julu i avgustu.