Mala škola filma Risan

 

Risan 2

 
 

Udruženje Crnogorska alternativna kultura iz Podgorice u saradnji sa udruženjima Koltrina i Kompas iz Kotora i OŠ“Veljko Drobnjaković” iz Risna, a uz podršku Opštine Kotor i kompanije Porto Montenegro, tokom mjeseca oktobra ćeraditi na realizaciji Male škole filma Risan.

Mala škola filma Risan predstavlja seriju radionica u okviru kojih će učenici OŠ “Veljko Drobnjaković” u Risnu zajedno sa profesionalnim predavačima naučiti osnove stvaranja filma, a finalni radovi djece biće njihovi kratki filmovi napravljeni po sopstvenom scenariju i sa njima, kao glavnim akterima.

Kako djeca i mladi iz Risna tokom školske godine u svom mjestu nemaju adekvatne sadržaje kojima bi kvalitetno popunili slobodno vrijeme i proširili nivo opšteg obrazovanja ili ga profilisali kroz konkretne umjetničke forme, a imajući u vidu da su im pojedini kulturno – umjetnički sadržaji dostupni isključivo tokom ljetnje turističke sezone, kroz Malu školu filma Risan biće im ponuđen kvalitetan i edukativan sadržaj usmjeren ka podsticanju kreativnog potencijala i socijalne interakcije.

Radionice će voditi Gojko Berkuljan, reditelj i Nemanja Dabanović, filmski i TV snimatelj i asistent na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Koordinator projekta je Hanja Marović, a dizajn vizuelnog identiteta uradila je Bojana Bogavac.

Radionice će se organizovati od 04. do 25. oktobra, a finalni radovi biće snimani u Nautičkom muzeju u Porto Montenegru.