Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO

 

KIC - Logotip

 
 

MAKADO je naziv nove manifestacije koju ovog mjeseca pokreće Kulturno – informativni centar “Budo Tomović” i trajaće od 4. do 7.marta.

Cilj je afirmacija aktuelnih domaćih i regionalnih kamernih dramskih formi, a želja da postane tradicionalna.

Program obuhvata predstavljanje četiri kamerna dramska ostvarenja crnogorskih pozorišnih trupa, kao i jedne gostujuće predstave iz Beograda.

Redosljed prikazivanja predstava po terminima

Manifestacija - Makado4.mart – „Ćelava pjevačica“ (KIC “Zeta” Golubovci), režija: Slobodan Milatović / Velika sala, 20:00  (ulaz besplatan)

5.mart – “Kako postati žena kojoj se sve prašta” (M.A.S. CODE Podgorica), režija: Mirjana Ojdanić / sala DODEST, 20:00 (3 eura)

6.mart – “Ludi od ljubavi” (Kraljevsko pozorište “Zetski dom”), režija: Lidija Dedović / sala DODEST, 20:00 (3 eura)

7.mart – “Dobro jutro, laku noć” (NVO “Crveni nosići” Podgorica), režija: Todor Valov / sala DODEST, 11:00

7.mart – “U Edenu na istoku” (Samostalna produkcija), režija: Nikola Đurčko / sala DODEST / 20:00 (5 eura)

 
 

Predstava „Ćelava pjevačica”

Petak, 4.mart, Velika sala KIC-a / 20:00

Predstava “Ćelava pjevačica” biće izvedena u okviru prve KIC-ove Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO u petak, 4.marta, na Velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Riječ je o predstavi koja je nastala po tekstu Ežena Joneska, a u režiji Slobodana Milatovića. U predstavi igraju: Ana Vučković, Bojana Malinovska, Dejan Ivanić, Petar Novaković i Aleksandar Gavranić. Kostime je radila Lina Leković, dizajn Suzana Pajović, producent je Ljubo Kaličanin, a dok je adaptaciju i scenografiju uradio reditelj Slobodan Milatović. Producent predstave je KIC “Zeta” Golubovci.

Drama odnosno komedija “Ćelava pjevačica” jedno je od najznačajnijih ne samo dramskih nego uopšte književnih djela u dvadesetom vijeku. Tragajući za smislom reditelj je radikalno promijenio dramsku strukturu i pokušao da joj da formu bajke, a da pri tom to ostvari minimalnim glumačkim i scenskim sredstvima.

 

Predstava Celava pjevacica - 1

 

Ulaznice su u prodaji od 25.februara i mogu se kupiti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a (9 – 20h), a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237.