Manifestacija Ljubišini dani u Beogradu


Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu „Drobni pijesak“ u periodu od 2. do 4. marta 2020. godine, organizuje tri književna programa.
U poneđeljak, 2. marta, u Zadužbini Ilije M. Kolarca sa početkom u 18 časova beogradskoj publici će biti predstavljena tri nova izdanja:
-Zbornik radova „Književno djelo Stefana Mitrova Ljubiše u svom vremenu i danas (1878–2018)“, Crnogorske akademije nauka i umjetnosti;
-Zbornik radova „Stefan Mitrov Ljubiša: Intertekstualna interpretacija“, JU Muzeji i galerije Budve i
-„Sve postaje riječ, u riječi da živi: Prilozi o kulturnoj istoriji Paštrovića i Budve“, autorke dr Ane M. Zečević, u izdanju Društva za kulturni razvoj „Bauo“ i Udruženja „Drobni pijesak“.
O knjigama će govoriti: dr Mila Medigović Stefanović, Vida Ognjenović, mr Lucija Đurašković, dr Ana M. Zečević, akademik Radomir V. Ivanović, mr Dušan Medin i Mladen Vesković, a moderatorka programa će biti dramska umjetnica Jovana Todorović.
U utorak, 3. marta, u Biblioteci grada Beograda u 19 časova biće predstavljena monografija „Savo Pavlović: 50 godina stvaralaštva“, koju je izdala JU Muzeji i galerije Budve. O monografiji će govoriti akademik Radomir V. Ivanović, Marin Ivanović, kao i Savo Pavlović.
U srijedu, 4. marta, u 16 časova na „Novosadskom sajmu knjiga“ biće predstavljena knjiga „Sve postaje riječ, u riječi da živi: Prilozi o kulturnoj istoriji Paštrovića i Budve“, autorke dr Ane M. Zečević, u izdanju Društva za kulturni razvoj „Bauo“ i Udruženja „Drobni pijesak“, kao i zbornik radova „Nematerijalna kulturna baština Paštrovića: Budućnost tradicije i tradicija za budućnost“, koji su uredili dr Zlata Marjanović, mr Dušan Medin i Davor Sedlarević. Učesnici u programu su akademik Radomir V. Ivanović, dr Ana M. Zečević i mr Dušan Medin.

KLIKNITE ZA UVEĆANI PRIKAZ PROGRAMABe the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 3 =