Mediterano na plaži Pecka – Pijesak, more, zvijezde i ljubavPremijera rimejka pozorišne predstave Mediterano, koja je rađena po istoimenom italijanskom filmu, održana je sinoć u kompleksu Luštica Bay, u nestvarnom ambijentu plaže Pecka (Velja Spila), pred brojnom publikom koja je frenetičnim aplauzom dva puta vraćala glumce na scenu.

Jedinstveni ambijent prirodne plaže Pecka, koja se nalazi u zahvatu projekta Luštica Bay, idealna je scenografija za pozorišne predstave, a ideja je naišla na izvanredan odaziv publike, pa su već rasprodate karte i za izvođenja u četvrtak i petak, 25. odnosno 26. jula.

Predstava je odigrana u okviru međunarodnog pozorišnog festivala Purgatorije, a sljedeća tri izvođenja su planirana za srijedu, četvrtak i petak, 14 – 16. avgust. 

“Ovo je veliki produkcijski iskorak, istovremeno je bio i veliki rizik, bilo je dosta i nevjerice, ali magično mjesto kakvo je Pecka zaslužuje upravo ovakva dešavanja, a i tema je vezana za more pa je prosto bilo i logično da se nekako sretnu. I to je divno što se desilo. I još jedna stvar koja je jako lijepa je i to što se, uz Brione, i u Tivtu, u prostoru dešava pozorište. Zbog toga sam, između ostalog, i ponosan, a da smo uspjeli pokazao je aplauz i potvrdio da se predstava dopala publici koja ju je i ranije voljela i dobro je što smo je vratili na repertoar“, rekao je direktor Centra za kulturu Neven Staničić.

“Naša dugogodišnja saradnja sa Centrom za kulturu Tivat i vrhunskim umjetničkim festivalom Purgatorije, ove godine je unaprijeđena u saradnju u kojoj zajednički kreiramo programe ali i nove scene u okviru Luštice Bay, pokazujući ljepotu ovog prostora u punom smislu i sve njegove umjetničke kapacitete”, kazala je Dragana Bećirović, PR savjetnica Luštice Bay.

Predstava je na najbolji način ambijentalno prilagođena plaži/pozornici čija je scenografija pijesak, more, zvijezde i ljubav. Tekst predstave je jedna najljepša antiratna priča koja u sebi nosi veselje, tugu, ali prije svega, ono što se valja sa pijeska prema publici je ljubav.

Pozorišni komad, u kome igraju, Mladen NelevićFeđa StojanovićTanja BoškovićOmar BajramspahićNenad ĆirićAndrea MugošaGoran SlavićStevan RadusinovićSlaviša Grubiša i Emir Ćatović, biće izveden  večeras i sutra na istom mjestu od 21.30 časova. Uz režiju i izbor muzike potpisuje Erol Kadić, dramatizaciju Dunja Petrović.

Foto: Duško Miljanić / Centar za kulturu Tivat