Međunarodni festival “Dani gitare u Podgorici”

Međunarodni festival “Dani gitare u Podgorici” održaće se od 26. do 28. marta 2019. godine u sali Biblioteke “Radosav Ljumović”. 

Festival je koncipiran u tri segmenta: koncertni program, majstorske radionice i predavanja.

Svakako najzanimljiviji segment Festivala jeste koncertni program.

Prve večeri Festivala, utorak, 26. marta, sa početkom u 20:00 sati predstaviće se duo Eudoro Grade (gitara) i Vasco Ramalho (marimba) iz Portugalije, a od 21:00 sat iste večeri Hasan Meten (gitara) iz Turske.

Druge večeri Festivala, srijeda, 27. marta, od 20:00 sati nastupiće Fotis Koutsothodoros (gitara) iz Grčke, a iste večeri od 21:00 sat Massimo Agostinelli (gitara) i Chiara Guglielmi (mecosopran) iz Italije.

Na završnoj, trećoj, večeri Festivala, četvrtak, 28. marta od 20:00 sati predstaviće se naš, crnogorski gitarista Filip Gavranović pod pseudonimom Pippo Corvino, koji je svoju karijeru nastavio da gradi u Austriji.

Ostali segmenti Festivala, predavanja i majstorske radionice, održaće se u sali Muzičke škole “Vasa Pavić” u Podgorici.

Organizator festivala je NVO “Gitara” uz pomoć prijatelja Festivala: Sekretarijata za kulturu i Glavnog grada Podgorica, ambasada Italije, Grčke i Turske, Turski kulturni centar “Yunus Emre”, Adriatic Properties, Turkish Airlines, Muzičke škole “Vasa Pavić” Podgorica, Muzičke škole “Dara Čokorilo” Nikšić i Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”.