Međunarodni filmski festival Forteca počinje danas na Cetinju


IV Međunarodni filmski festival Forteca, koji je posebno fokusiran na kinematografije nordijskih zemalja, biće otvoren danas na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, na Cetinju, 25. maja, u 19.30 sati,  uz prikazivanje filma Bazen (Pool, 2020), švedskog autora Andersa Lenberga. Publika će imati priliku da učestvuje u razgovoru sa rediteljem, putem video poziva.

Ovogodišnji Festival će trajati do 8. juna, u hibridnom formatu, na Cetinju, a na zajedničko zadovoljstvo, predstavlja početak buduće saradnje između festivala Forteca, Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje i Lipske pećine.

U petak, 28. maja i subotu, 29. maja, na platou ispred Lipske pećine, od 19:30h, po prvi put će se na Cetinju prikazati filmovi u formatu drive-in bisokopa. Poštujući aktuelne mjere u cilju suzbijanja pandemije COVID-19, broj mjesta je ograničen, stoga je rezervacija neophodna. Obavezna je dezinfekcija ruku, nošenje maski i održavanje distance. 

Rezervacije na broj telefona: +382 (0) 67 00 30 40

Za one koji ne mogu biti na Festivalu organizovaće se i online projekcije. Zainteresovani se mogu prijaviti na mail pass@fiffp.com radi unosa podataka za otvaranje digitalne platforme (označite mail sa: ONLINE SCREENING i Vaše ime).

Suorganizatori ove manifestacije su Fakultet dramskih umjetnosti Cetinje, TOC – Turistička organizacija Cetinje, Lipska pećina Cetinje, Ambasada Švedske u Crnoj Gori, Filmski centar Crne Gore i drugi partneri i sponzori.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − 2 =