Miločer – Predstavljanje knjige “Maestro – sjećanje na Dušana Mikovića

 

 

U organizaciji NIP ART PRESS i  porodice DUŠANA MIKOVIĆA, iz Budve,  u subotu, 2. juna 2018. godine, u 19 sati, u hotelu Maestral u Miločeru, biće organizovano predstavljanje knjige  Maestro – sjećanje na Dušana Mikovića, poznatog evropskog i svjetskog kuvara i nekadašnjeg šefa kuhinje u poznatom Gradu hotelu “Sveti Stefan”.

O ovoj zanimljivoj publikaciji, čiji je izdavač njegova najuža porodica, govoriće: Vladimir Mitrović, nekadašnji generalni direktor HTP “Sveti Stefan”,  Ivo Armenko, raniji direktor Grada hotela “Sveti stefan”,  dr Miroslav Luketić, istoričar i publicista i novinar i publicista Savo Gregović.

Knjiga  Maestro – sjećanje na Dušana Mikovića, štampana je u tvrdom, povezu, na 120 strana, sa mnoštvom fotografija na luksuznom papiru, a za štampu je pripremila Sonja Mićunović.

Pored biografskih podataka o kulinaru svjetskog glasa, knjiga sadrži zanimljive zapise o Dušanu Mikoviću, poznatih jugoslovenskih novinara: Draška Bubreška,  Sava Gregovića, Jovana Dujovića i drugih, kao i sjećanja, na poznatog majstora kuhinje, njegovih kolega: Vladimira Mitrovića, Iva Armenka, Laza Marića, Vuka Mitrovića, Luke Bečića, Voja Liješevića, Petra Kneževića, Sava Gregovića, Dr Miroslava Luketića i Dušanovog sinovca, Iva Mikovića.