Moderna galerija Budva – Izložba radova švedskog umjetnika Matsa Nordstroma

 

Moderna galerija Budva

 
 

U četvrtak, 18. februara 2016. godine, u Modernoj galeriji, u 19h, biće otvorena izložba radova švedskog umjetnika Matsa Nordstroma. Umjetnik će se predstaviti sa 20 radova rađenih kombinovanom tehnikom na papiru. Izložbu pod nazivom Čvorovi (Nodes) će pratiti kratka video projekcija.

Mats G.H. NordstromMats G.H. Nordstrom rođen je u Štokholmu u Švedskoj 1952. godine. Završio je Matematički fakultet u Štokholmu, Građevinski inžinjering i biohemiju u Lundu i Institut za grafičku umjetnost u Konstfaku. Znatan dio svog života i umjetničke karijere Mats provodi u Njujorku gdje se bavi fotografijom usko vezanom za modnu industriju. Nakon rada u timu Endija Vorhola, produbljuje svoj umjetnički fokus i usredsređuje se na slike, skulpture, film i muziku. Njegov rad je dio umjetničkih kolekcija eminentnih galerija širom svijeta i izlagao je na velikom broju kolektivnih i samostalnih izložbi.

Povodom izložbe u Budvi, umjetnik piše:

„Tačke presjeka. Vremenom sam shvatio da su određeni oblici i figure postali spoljašnji izraz mojih unutrašnjih emocija i vrijednosti. Ove slike, sve nastale ovdje u predivnoj Crnoj Gori, predstavljaju rezultat velike inspiracije i evolucije određenih ideja. Kao zreli umjetnik, još uvijek se osjećam slobodnim da lutam između apstraktnih i više figuralnih izraza. Svi mi imamo trenutke kada nas nešto vizuelno zaokupi i opčini.

Zamisli ili izazove osjećanja koja nikada do sada nijesmo iskusili. Otkrivajući, možda, novu oblast u našem shvatanju ko smo. Mijenjajući nas zauvijek. To su trenuci koje ja istražujem.“

Izložba će biti otvorena do 17. marta.