Muzej i galerija Tivat – Grupna izložba radova Gordane Trebješanin, Nine Vukčević i Maše Jovović

Grupna izložba radova akademskih slikarki Gordane Trebješanin, Nine Vukčević i Maše Jovović biće otvorena u četvrtak, 26. avgusta 2021.godine u Muzeju i galeriji Tivat sa početkom u 21 sat.

Izložba je zamišljena kao predstavljanje dijela opusa tri umjetnice nastalog u periodu njihovog intenzivnog druženja i razmišljnja na slične teme. Na izložbi će biti izložene slike, crteži i skulpture (jedne od umjetnica) malog formata.

Gordana Trebješanin, rođena 1979.godine.  Akademiju likovnih umjetnosti završila na Cetinju, u klasi prof. Dragana Karadžića. Magistarske studije završila na istoj akademiji u klasi prof. Branislava Sekulića. Članica je ULUCG OD 2002. godine. Imala je 11 samostalnih i više grupnih izložbi. Živi i radi u Podgorici.

Ivana Ćupić, izlaže i stvara pod imenom Nina Vukčević, rođena 02.08.1976. godine u Baru, Crna Gora. Diplomirala na Fakultetu Likovnih umjetnosti na Cetinju 2003 god., magistrirala 2010 god. na slikarskom odsjeku u klasi profesora Branislava Sekulića. Član udruženja umjetnika Crne Gore od 2003 god. Radi kao profesor Likovne kulture i vizuelnih umjetnosti u Gimnaziji ,,Slobodan Škerović”. Imala je preko desetak kako samostalnih tako i grupnih  izložbi.

Maša Jovović, rođena je u Podgorici 1979. godine. Akademiju likovnih umjetnosti (odsjek slikarstvo) završila je u Trebinju u klasi prof. Marka Musovića. Magistarske studije (smjer: Istorija kulture i istorijska antropologija) završila je na Istorijskom institutu u Podgorici. Članica je ULUCG od 2007. Živi i radi u Podgorici.

Izložbu će svečano otvoriti istoričarka i teoretičarka umjetnosti Marija Saičić na platou ispred galerije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen − two =