Muzej i galerija Tivat – Izložba slika Sare Savić


Izložba slika akademske slikarke Sare Savić pod nazivom „Dok pokušavamo da opravdamo naše postojanje” biće otvorena u JU Muzej i galerija Tivat u petak, 17. decembra 2021. godine u 19 sati.

„Ne mogu ne primijetiti jaz koji je stvoren između čovjeka i prirode, te osjećaj trenutne disharmonije u tom odnosu pokušavam otkloniti i ponovo ostvariti direktnu konekciju sa prirodom. Grebanjem površine želim da postignem teksture slične onima u prirodi, a povremeno slikanje sopstvenim rukama ili čak ostavljanje otisaka prstiju na radu predstavlja pomirenje sa istom. Ostavljanje traga u bilo kojem obliku jeste stalna potreba čovjeka da dokaže, ali i opravda svoje prisustvo”, zapisala je autorka o svom djelu.

Sara Savić je vizuelna umjetnica rođena 10. marta 1997. godine u Tesliću, Bosna i Hercegovina. Osnovnu školu i gimnaziju završava u Derventi. Akademiju umjetnosti na Univerzitetu u Banjoj Luci upisuje 2016. godine, na odsjeku likovnih umjetnosti, smjer – slikarstvo. Diplomirala je u julu 2020. godine. Trenutno je student Master studija na Univerzitetu u Ljubljani, Fakultet društvenih nauka, na odsjeku za Kulturologiju, program – Kulturne studije. Imala je više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Umjetnica će na svom prvom predstavljanju likovnoj publici u Tivtu izložiti radove iz dva ciklusa, „Isprepleteni” i „Ostavljajući tragove”. Izložbu koja će biti postavljena u galerijskom prostoru na prvom spratu svečano će otvoriti istoričarka i tetičarka umjetnosti Marija Saičić na platou ispred galerije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × one =