Muzej i galerija Tivat – Izložba slikarke Jelene Papović


Muzej i galerija Tivat organizuje 16. samostalnu izložbu slikarke Jelene Papović, u utorak 01. 06. 2021. godine sa početkom u 20:30h.

Jelena Papović je rođena na Cetinju, 28. januara 1975. Srednju školu za industrijsko oblikovanje pohađala je u Beogradu, a Fakultet likovnih umjetnosti završila je na Cetinju, juna 1997. godine u klasi profesora Nikole Gvozdenovića – Gvozda. Pohađala je postdiplomske studije na Fakultetu primjenjenih umjetnosti u Beogradu u klasi Gradimira Petrovića. Od 1998. godine stvara i drži otvorena vrata svog ateljea u Budvanskom starom gradu. Ima iskustva u radu kao scenograf za nekoliko pozorišnih predstava, kao novinarka reportaži o likovnim umjetnicima, kao organizatorka izložbi mladih umjetnika, a trenutno svoje znanje prenosi učenicima JUSMŠ “Danilo Kiš” u Budvi. Pored brojnih kolektivnih izložbi u Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji, Češkoj, izlagala je samostalno 15 puta širom zemlje i regiona. Njeni radovi se nalaze u Americi, Japanu, Francuskoj, Engleskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, Holandiji, Češkoj, Rusiji, Mađarskoj, Italiji, Slovačkoj, Australiji, Južnoj Africi, Artiku, Srbiji i Crnoj Gori.

Otvaranje izložbe održaće se ispred galerije, na otvorenom, gdje će pośetioci imati priliku da vide kratak video koji će ih upoznati sa umjetnicom i njenim radom, nakon čega će moći pogledati izložbu na prizemlju galerije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 5 =