Muzej i galerija Tivat – Izložba „Ususret prirodi“

 

 

Otvoranje izložbe „Ususret prirodi“ održaće se u Muzeju i galeriji Tivat, 3. 8. 2018. u 21 čas. Kustosica izložbe, istoričarka umjetnosti Nevenka Šarčević, izabrala je radove akademskog slikara Grgura Akrapa, akademskih slikarki Natalije Borčić i Ane Ratković-Sobota i  akademskog vajara Petra Dolića.

 

Riječ je o mlađim autorima koji su posljednjih godina na hrvatskoj likovnoj sceni itekako zadobili pažnju  stručne i šire javnosti. Ono što povezuje izložbeni koncept jeste odabir motiva iz prirode, ali i različitost doživljaja i savremenih interpretacijskih likovnih mogućnosti. 

Program izložbenog događaja želi postaknuti okupljanje i razgovor s likovnim umjetnicima iz Zagreba i Boke kotorske, što bi trebalo doprinijeti povezivanju i komunikaciji u likovnom području. 

 U popratnom programu spomenutih likovnih autora (iz Hrvatske i iz Boke kotorske), na otvaranju će biti upriličena i muzička izvedba.

Težnja je održavanje kulturnog programa Izložbi savremenog hrvatskog slikarstva i vajarstva kojim će se stimulisati šira publika za savremenu likovnost Hrvatske i kulturnu povezanost s Crnom Gorom, posebno s prostorom Boke kotorske. Stoga je želja uspostaviti parametre i atmosferu u kojem će se ovakav vid kulturnog događaja ponavljati u sličnom ili još razvijenijem obliku i narednih godina.

U organizaciji izložbe, uz Muzej i galeriju Tivat na čelu s direktoricom Jelenom Bujišić, učestvuje  i Ilija Janović, donedavni potpredsjednik Opštine Tivat.