Muzeji i galerija Tivat – Izložba crteža Slavice Mijović


Izložba crteža autorke Slavice Mijović biće upriličena u Muzeju i galeriji Tivat, u četvrtak 04. 02. 2021. godine sa početkom u 18h.

Slavica Mijovic rođena je u Kragujevcu 1981.godine. Srednju Umjetničku školu “Đorđe Krstić” u Nišu, odsjek grafički dizajn i oprema knjige završila kao đak generacije 2000.godine. Diplomirala je na Fakultetu umjetnosti u Prištini-Zvečanu 2005.godine, na odsjeku za grafiku u klasi prof. Tomislava Trifića kao student generacije i nosilac Vidovdanske nagrade na nivou cijelog Prištinskog univerziteta. Magistrirala je 2008.godine na istom fakultetu kod  prof. Tomislava Trifića likovnu grafiku sa prosječnom ocjenom 10. Do sada je izlagala na 6 samostalnih izložbi i učesnica je više grupnih izložbi i simpozijuma. Samostalne izlozbe: magistarska izložba grafika na temu “Igra” Galerija Fakulteta umjetnosti Zvečan, izložba crteža “Mutacije feniksa” Likovni salon Gornji Milanovac, izložba crteža “Insektarijum” Galerija Kulturnog centra Paraćin, izložba crteža “Ptice po Hičkoku” Galerija “Velimir A.Leković” Bar, izložba crteža “Govor ptica” Gradska galerija Kotor, izložba crteža “San o letu” Moderna galerija “Jovo Ivanović” Budva. Na značajnijim grupnim izložbama izlagala je 2003. u Beogradu, 2017. u Beogradu i Požarevcu, 2020. u Prijedoru.

Izložbu će otvoriti istoričarka i teoretičarka umjetnosti Marija Saičić, dok će se otvaranje održati ispred galerije (na otvorenom).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 + fourteen =