Muzeji i galerije Tivat – Izložba „Portreti“ Vladimira Jovićevića

 

 

U petak 15. juna 2018. godine, u 20 časova, JU Muzej i galerija Tivat, organizuju otvaranje izložbe „Portreti“, autora Vladimira Jovićevića.

Vladimir Jovićević rođen je 1987. godine u Podgorici. Počeo je da se bavi slikarstvom od rane mladosti, pohađajuci školu crtanja i slikanja u Tivtu. Po završenoj gimnaziji, odlazi u Italiju na Akademiju Likovnih umjetnosti u Terniju, Umbrija. 2010. godine upisuje se na Florence Academy of Art, i diplomira 2013.godine. Na kraju svojih studija, nagrađen je za najbolju sliku godine, portret ”Rocio”. Od 2013. godine predaje u crtačkom programu (Intensive Drawing Program) na Florence Academy of Art. Živi i stvara u Firenci.

O njegovom radu Danijel Graves, direktor Florence Academy of Art zapisao je:

”Vladimir je pohađao Florence Academy of Art od 2010. godine i diplomirao 2013.

U toku treće godine, Vladimir je pozvan da se pridruzi nastavnom kadru kao asistent u intenzivnom crtačkom programu akademije (Intensive Drawing Program). Ova pozicija je namijenjena samo naročito nadarenim studentima koji su, poput Vladimira, ne samo usvojili jezik, filozofiju i tehniku Florence Academy of Art, već su i veza u komunikaciji i prenošenju ovih znanja na studente prve godine. Vladimir je više puta pohvaljen od strane studenata kao jedan od najuticajnijih i najpazljivijih predavača našeg programa.

   Izuzetno marljiv i posvećen kao student, stekao je znanje da postane izuzetan slikar. Njegov portret ”Rocio” nagradjen je od strane rukovodilaca Slikarskog Programa Florence Academy of Art kao najbolja slika za akademsku 2012-2013. godinu.

   Njegova naročita odlučnost da dosegne najviše standarde i kvalitet, njegov prirodni talenat i skromnost od njega će učiniti odličnog slikara” 

Izložbu će otvoriti teoretičarka i istoričarka umjetnosti mr Jelena Bujišić.