Nagrade 23. KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za đecu

 

Logo KotorArt-a

 

SPECIJALNA NAGRADA

Ona je napravljena od slame, igra dvorsku ludu, razgovara sa lutkama, prelazi ulicu na pravilan način i krije tajnu dječije ljubavi i nezaboravnog prijateljstva. Ona, kako djeca kažu “jednostavno umije svašta da radi, na bezbroj različitih načina” jer zapravo i jeste, u dubini duše, jedno veliko dijete.
Specijalna nagrada po mišljenju dječijeg žirija ide u ruke glumice Jelene Simić.

 

TREĆA NAGRADA

U dalekom svijetu, u kojem lutke čuvaju prirodu, za razliku od ljudi, u dalekom svijetu koji postavlja gomilu pitanja, na koja, možda, samo djeca znaju odgovor, odlazi treća nagrada, sa nadom da zaboravljena zemlja nikad neće biti zaboravljena.
Treća nagrada za predstavu lutkarskog teatra ,,Merlin“  ,,Zaboravljena zemlja“.

 

 

 DRUGA NAGRADA

Lutke su oživjele i niko ne može da nas ubijedi da igračke nisu kao ljudi, igrali su i plesali na sceni, zajdno, uz prisustvo publike i svi smo to vidjeli.
Zbog vragolaste i jake scenske igre, druga nagrada,dječijeg žirija, odlazi u Rusiju za predstavu ,,Karmen“ regionalnog lutkarskog pozorišta „Teremok Vologda“.

 

 

PRVA NAGRADA

Zbog nezaboravnog putovanja u svijet basne u kojem se radom i upornošću stiže do krune sopstvenih snova i neposredne komunikacije između publike i aktera tog svijeta dječiji žiri, na dvadeset i trećem Kotorskom festivalu pozorišta za djecu dodjeljuje prvu nagradu za predstavu Gradskog pozorišta Podgorica ,,Mačor u čizmama“.

 

 

ČAROBNJAK IZ OZA 

Zbog velikog horizonta doživljaja, za sve od sedam do sto sedam godina, zbog nevidljive niti koja glumce povezuje sa publikom, kroz muziku, pokret i govor žiri grada Kotora dodjeljuje nagradu predstavi Gradskog pozorišta Podgorica za predstvu ,,Čarobnjak iz oza“

SPECIJALNA NAGRADA 

Za socijalni angažman i doprinos razvoju pozorišnog stvaralaštva mladih ASSITEJ Crna Gora dodjeljuje nagradu Dramskoj trupi „Joj, evo ih ovi“ iz Novog Pazara za predstavu “Beton mahala”.

SPECIJALNA NAGRADA 

Za savremeno i scenski inovativno tumačenje poznatih priča za djecu ASSITEJ Crna Gora dodjelje specijalno priznanje predstavi „Ivica i Marica“ u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom, Crna Gora.