NAJ program KIC-a 2018-te: Montenegro pop festival – MNE POP FESTTradicionalno, Kulturno – informativni centar “Budo Tomović” organizuje na kraju godine izbor za NAJ KIC događaj. Javni izbor i glasanje na našoj Fejzbuk stranici trajali su od 21. decembra do danas, 28. decembra u podne, a tokom tih sedam dana za 17 prijedloga glasalo je 539 posjetilaca.

Prema rezultatima tog glasanja ovogodišnji pobjednik, odnosno NAJ KIC događaj 2018-te godine, sa 166 glasova, je muzički spektakl Montenegro pop festival – MNE POP FEST u organizaciji KIC POP HORA, NVU Kutak i KIC “Budo Tomović”, a u čast rođendana Glavnog grada. Riječ je o nesvakidašnjem autorskom projektu hora, dirigenta Saše Barjaktarovića i menadžerica hora Snežane Burzan i Sanje Radusinović, koji je okupio 30 crnogorskih muzičara među kojima su bili: Knez, Bojan Marović, Marijana Zlopaša, Andrijana Božović, Renata Perazić, Božo Bulatović, Bane Nedović i drugi, a koji je pokazao snagu i kvalitet crnogorske muzičke pop zbilje. U okviru cjelovečernjeg koncerta za pamćenje, na Velikoj sceni KIC-a 18. decembra, KIC POP HOR je uz pjevače, uz ovacije publike, izvodio njihove najpoznatije hitove: „Vjeruj“, „Moja željo najveća“, „Balerina“, „Cipele“, „Srce vjeruje“, „Space“…

Drugi NAJ KIC događaj u 2018-toj godini sa 164 glasa je izuzetan solistički koncert podgoričke pijanistkinje Vladane Perović. Riječ je o njenom prvom samostalnom nastupu u Kulturno – informativnom centru “Budo Tomović” 19. oktobra 2018, a u okviru ciklusa “Mladi talenti”. KIC “Budo Tomović”, godinama unazad prepoznat je kao centar za sve inventivne stvaraoce mlađe generacije, pa i koncert maestralne Vladane Perović koji je naišao na fanatastične reakcije i oduševljenje publike je samo potvrda navedenog, kao i ogromna podrška publike u glasovima.

Dokaz nesebične i intezivne podrške Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ umjetnicima mlađe generacije je i koncert održan 4. septembra crnogorskog virtuoznog violiniste Luke Perazića i pijanistkinje Đine Perazić koji je zauzeo treće mjesto na listi NAJ programa KIC-a (109 glasova). U impresivnom nastupu naših mladih veoma talentovanih umjetnika, koji su takođe prvi put nastupili u KIC-u, uživala je brojna pubika.

Prema glasovima publike, odnosno posjetilaca naše fejzbuk strane, na listi NAJ programa KIC-a za 2018. godinu slijede: koncert Boža Vreća ft. Marka Louisa, izložba stripova Srđana Ivanovića, koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića, muzičko – poetsko veče Ivana Bosiljčića “Par stihova za nas”…

Mnogi posjetioci programa pitali su zašto na listi nema antifašističkih koncerata KIC pop hora širom Crne Gore? S tim u vezi u KIC-u ističu da jedinstveni projekat KIC POP HORA “Bez dileme – antifašizam” nema konkurenciju, jer je bez premca izazivao i izaziva i dalje nezapamćeno interesovanje i publike u Podgorici, ali i širom Crne Gore i regiona, a jedan je od najznačajnijih umjetničkih projekata posljednjih decenija na crnogorskoj muzičkoj sceni, te će sigurno, trajati i sljedećih godina.

U KIC-u “Budo Tomović” podśećaju da su tokom 2018. odradili 480 raznovrsnih i kvalitetnih umjetničkih programa u kojima je uživalo u svim salama KIC-a čak 63 hiljade pośetilaca. Od tog broja oko 70 je bilo premijera! Tokom godine koja je na izmaku na scenama KIC-a organizovano je 90 koncerata, prikazano 120 filmova, odigrane su 53 predstave, otvorene 33 izložbe i upriličeno 119 književnih večeri, a bili su domaćini i 65 edukativnih predavanja, tribina, okruglih stolova itd.