Najava programa XXXV festivala „Grad teatar“ za petak, 13. avgust


Večeras, 13. avgusta, u crkvi Santa Marija, u Starom gradu, sa početkom u 21 čas, u okviru off programa muzičkog dijela festivala „Grad teatar“ nastupiće Lana-Asija Dabović (lirski sopran), Milica Vulanović (gitara) i dječija klapa „Primorkinje“. Ovim koncertima se i završava ovogodišnji muzički program festivala.

Lana Asija Dabović

Ove godine, JU „Grad teatar“ je omogućila mladim muzičarima Budve, srednjoškolcima i studentima, koji su do sada pokazali najbolje rezultate na takmičenjima u sredinama gdje uče, da prikažu dio svog talenta i znanja pred pravom festivalskom publikom. Selekciju za ovaj dio off programa festivala, pod nazivom Podijum mladih, uradio je pijanista Nikola Vučković.

Milica Vulanović
Primorkinje

Iste večeri, 13. avgusta, sa početkom u 21 čas, u amfiteatru manastira Sv. Trojice u Stanjevićima, na programu je predstava „Zelena čoja Montenegra“, po motivima romana Moma Kapora u saradnji sa Zukom Džumhurom, a u režiji Nikite Milivojevića. Predstava je koprodukcija  JU „Grad teatar“ Budva, Beogradskog dramskog pozorišta i Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Režiju, adaptaciju teksta i scenografiju je uradio Nikita Milivojević, kostimografiju je uradila Jelena Stokuća, scenski pokret Amalija Benet, a kompoziciju Aleksandar Srebrić.

U predstavi igraju:Miloš Pejović, Dejan Đonović, Emir Ćatović, Simo Trebješanin, Jelena Simić, Maja Stojanović, Andrija Kuzmanović, Branimir Brstina, Marko Živić, Milorad Damjanović, Ivan Zablaćanski, Stefan Radonjić.

Za publiku je obezbijeđen prevoz sa stanice Mediteran Expressa (u gradu) u 19.30 č. Napominjemo da u blizini manastira ima mjesta za parkiranje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 + eighteen =