Najava programa za drugi dan FIAT-a

 

 

09.09.2017.

 

Drugi dan festivala počeće predstavom “16”  koja je dio slovenačkog fokusa na FIAT-u, segmenta čiji je selektor Niko Goršič. U pitanju je prva od ukupno četiri predstave slovenačkog plesnog teatra na FIAT-u. Predstava 16 nastala je u produkciji Pleasnog teatra Ljubljana a koreografiju i izvedbu potpisuje legendarni par Rosana Hribar i Gregor Luštek. Kroz poseban plesni jezik ovaj par, i profesionalno i intimno, otkriće detalje šesnaest godina zajedničkog života i rada. Predstava će biti izvedena na Velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” u 20:00.

 

 

KIC Budo Tomović ostaje mjesto dešavanja sljedećeg FIAT-ovog programa – u pitanju je predstava “Dani pobune” (Riot Days), u produkciji Pussy Riot teatra i režiji Jurija Muravitskog.  Ludi spoj teatra, muzike, videa i performansa dovodi na krov KIC-a u 22:00 dio benda Pussy Riot na čelu sa Marijom Aljohinom – Mašom i njenu priču o istorijatu i životu članica grupe nakon kontroverznog nastupa, protesta protiv pravoslavne crkve i predsjednika Putina u moskovskom hramu, kao i danima skrivanja, suđenja i odlaska u zatvor. Svoju priču uspjela je da pretvori u jedinstveni pozorišni komad koji se bavi istraživanjem mehanizama otpora i protesta širom svijeta.

Ovdje se noć ne završava, nakon nastupa na krovu KIC-a publika će imati priliku da upozna ekipu Pussy Riot teatra i posluša posluša njihov izbor muzike i opuštenu svirku na prostoru dvorišta Kuslevove kuće.

Pored dnevnog programa festivala, kao stalna postavka u Kuslevovoj kući je likovni segment – video rad  “Just kidding”  umjetnice Jelene Tomašević, kao i izložbu radova Aleksandra Vukotića “Organika”.  Pored likovnog tu je i segment kreativnih insustija sa lampama Anđelka Vasiljevića, lutkama koje izrađuje Jelena Simić, torbama, cegerima i drugim detaljima koje izrađuje Centar za ženska prava u okviru “Noise in Fashion” programa a biće tu i jedan neobičan second hand pod nazivom “Sonja’s hand”.

  1. septembar je i prvi dan kada FIAT putuje u druge gradove pa će tako u Kotoru, na Trgu od oružja i glavnim gradskim vratima, nastupiti skakači na štulama u okviru francuskog uličnog teatra. Nastup je planiran za 19:00 sati.

Iz festivala još jednom napominju da je ulaz za programe besplatan i pozivaju da dođete na FIAT!

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven + 14 =