Najava programa za KotorArt Don Brankove dane muzike


KotorArt Don Brankovi dani muzike ovog vikenda nastavljaju sa novim programima, uz najstrože poštovanje svih mjera za zaštitu građana.

U petak, 7. avgusta 2020. godine, u Crkvi sv. Duha sa početkom u 21.30h nastupa  Duo Classico koji čine violinistkinja Dina Desančić i akordeonista Safet Drljan. Ovo dvoje umjetnika 2013. godine su osnovali Duo Classico sa kojim uspješno koncertiraju, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Karakteriše ih jedinstveni, urbani aranžmanski pristup, kako u klasičnoj, tako i u popularnoj muzici, zbog čega su među publikom prepoznati kao pravo osvježenje na crnogorskoj umjetničkoj sceni.

Vikend je tradicionalno rezervisan za džez zvuke, a ove sedmice nastupa Enes Tahirović trio. Okupljeni oko mladog džez pijaniste Enesa Tahirovića, dio ovog sastava su i gitarista Šule Jovović i bubnjar Martin Đorđević, i nastupiće u neđelju, 9. avgusta, na Pjaci od Kina, sa početkom u 22h.

U poneđeljak, 10. avgusta, na Pjaci od Kina sa početkom u 20h, održaće se prethodno najavljena konferencijasa nazivom  Festivali u doba krize na kojoj će govoriti direktorke i direktori nekoliko festivala iz različitih gradova Crne Gore i regiona, Ksenija Popović (Barski ljetopis, Bar), Ana Vukotić (Fiat, Podgorica), Ivan Radojičić (Festival uličnih svirača, Nikšić), Zoran Rakočević (Korifej, Kolašin), kao i gđa Dora Ruždjak Podloski, direktorka Dubrovačkih ljetnjih igara. Na konferenciji će govoriti i predstavnica Ministarstva kulture, Dragica Milić, kao i državni sekretar Ministarstva za održivi razvoj i turizam, Damir Davidović. Domaćin i moderator ove konferencije biće direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanista Ratimir Martinović. Učesnici konferencije izložiće svoje gledište o temi i ovogodišnjim planovima, u odnosu na okolnosti epidemije nakon čega bi uslijedila debata na temu pozicije, uticaja, značaja, mjesta i smisla festivala u kriznim vremenima.

Detalji programa i ostale važne informacije mogu se naći na web stranici Festivala www.kotorart.me kao i na profilima KotorArta na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Svi programi će se održati pred ograničenim brojem publike, poštujući mjere NKT-a i Instituta za javno zdravlje. Programi se prenose direktno putem interneta, na YouTube stranici KotorArta, kao i na kotorskoj Pjaci od Kina.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − 11 =