Narodna biblioteka Budve – Promocija knjige “Zapisi iz Rusije”Књига др Мирослава Лукетића „Записки из России“ (Записи из Русије) објављена на руском језику биће промовисана у Народној библиотеци Будве у холу Академије знања у суботу, 23. фебруара са почетком у 19 часова. О књизи ће говорити аутор Мирослав Лукетић и преводитељка Олга Никанорова а модераторка ће бити Станка Станојевић. Књига Записи из Русије на руском објављена је у издању Народне библиотеке Будве, Паштровског алманаха из Будве и издавачке куће Штампар Макарије из Београда. Спонзор књиге је Туристичка организација општине Будва.

Вече и промоцију употпуниће музички програм, па ће посјетиоци имати прилику да уживају у звуцима гитаре и руским пјесмама.

О књизи Записи из Русије, у обраћању аутору, године 2004. академик, др Владо Стругар је између осталог записао: „А колико си смирено беседио, без јарости и гнева причао и о мучним тренуцима, одсудним данима, и годинама неизвесности, то је поучно. Између доста одлика Твоје књиге три ћу изричито споменути:

Написана је историографским поступком, у свему по научном мерилу; Написана је књижевном обдареношћу као што роман слови беседом, заиста да се сврста у лепу књижевност; Написана је мудрим сједињавањем оданости завичају и љубави према Русији.“