Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ – Novo izdanje publikacije „Glasnik“


Nakon dvogodišnje pauze, iz štampe izlazi novo izdanje publikacije „Glasnik“ u izdavaštvu Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“ u Podgorici. Riječ je o publikaciji sa višedecenijskom tradicijom koja je odnedavno rekonceptualizovana i sada predstavlja časopis za kulturu i kulturna pitanja koji okuplja nove mlade autore i već ostvarene stvaraoce.

Novo izdanje časopisa donosi savremeno književno stvaralaštvo crnogorskih i regionalnih autora, kritičke osvrte na kulturu i kulturna pitanja renomiranih autora. Posebni segmenti časopisa odnose se na bibliotekarstvo i upravljanje institucijama kulture, kao i na kulturnu baštinu Podgorice i nasljeđe grada.

Promocija časopisa održaće se u srijedu, 22. decembra u 19 h u Biblioteci (sala Božidar Vuković Podgoričanin). Na promociji će govoriti Barbara Simović, glavna i odgovorna urednica, Sanja Vojinović, pomoćnica direktora i član redakcije, Ljiljana Ćuković, magistar bibliotekarstva i Vanja Vukčević, menadžerka za programsku politiku i planiranje u Muzičkom centru Crne Gore. Promocija će biti obogaćena muzičko-poetskim performansom grupe “EufonijArt” koja okuplja sadašnje i bivše učenike podgoričke Gimnazije i mlade umjetnike. Autor ovog projekta je Sonja Šaković, profesorica CSBH jezika i književnosti u podgoričkoj Gimnaziji.

Prisutna publika moći će da preuzme besplatan primjerak časopisa.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven − 6 =