Nastavak saradnje Santa Barbare i Kotora

 

 

 

Ratimir Martinović sa talentima svira Dobrotvorni koncert za talentovanu djecu Kotora

 

 

Dobrotvorno veče na kom će nastupiti naš renomirani pijanista Ratimir Martinović sa KotorArt talentima održaće se u hotelu Regent u petak, 29. septembra 2017. godine sa početkom u 21.30h.

 

Dobrotvorno veče je dio saradnje bratskih gradova Santa Barbare i Kotora.

Na programu će biti premijera kratkog dokumentarnog filma o dosadašnjoj saradnji Santa Barbare i Kotora u režiji Dušana Vulekovića. Za muzički dio programa zadužen je pijanista Martinović i učenici muzičke škole Vida Matjan, dok će za pripremu koktela biti zaduženi polaznici Kulinarske akademije “Goran Milić” u Los Anđelesu tj. učenici Resursnog centra za sluh i govor u Kotoru.

Novac skupljen ovom prilikom biće iskorišćen za odlazak učenika Resursnog centra na Kulinarsku akademiju u Kaliforniji kao i za regionalnu turneju mladih talenata, učenika Muzičke škole Vida Matjan u Kotoru.

Na ovaj način se saradnja dva grada fokusira na pružanje šanse mladim ljudima. Do sada je već desetak mladih kuvara završilo kulinarsku akademiju, mladi vaterpolisti Santa Barbare i Kotora su razmjenili posjete, a pojedini mladi muzičari regiona su imali prilike da borave i nastupaju u SAD.

Američki sponzori su za dobrotvorno veče već opredijelili 5000 eura.  

Brojnim sponzorima i donatorima čija će imena KotorArt objaviti u susret događaju, kao i svim pojedincima koji ga podrže, biće uručene zahvalnice.

Dobrotvorno veče se realizuje uz podršku hotela Regent a u organizaciji Odbora bratskih gradova i Festivala KotorArt.

Ulaz je besplatan.

Međunarodni festival KotorArt, festival je od neprocjenjivog značaja za  kulturu Crne Gore. Među osnovnim vrijednostima ove složene multiumjetničke manifestacije jeste i jačanje duha pripadnosti i težnja da Festival doprinese kreiranju poželjnog identiteta grada.

KotorArt je najveći i najznačajniji umjetnički festival u Crnoj Gori i jedan od najznačajnijih u regionu. Sa preko 50.000 posjetilaca u 2017. godini, spada u najveće umjetničke manifestacije u okruženju.