NB „Radosav Ljumović“ Podgorica – Predstavljanje knjige Podgorički medaljoni

Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ Podgorica

organizuje predstavljanje knjige

Podgorički medaljoni

autora

Slobodana VUKOVIĆA
Učestvuju:

Bogić RAKOČEVIĆ,

Husein Ceno TUZOVIĆ  i

autor


Medijatorka:

Vesna ŠOŠKIĆ
Slobodan Vuković (Berane, 1940), istaknuti crnogorski novinar.

U novinarstvo je ušao veoma rano, još kao student, sarađujući u studentskoj i omladinskoj štampi.

Bio je glanvi i odgovorni urednik nedjeljnika “Titogradska Tribina”, director Informativno-dokumentacionog centra Titograda, sekretar Matice iseljenika Crne Gore, sekretar Republičke konferencije SSRN Crne Gore, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista “Pobjeda”, te glavni i odgovorni urednik Novinske agencije “Tanjug”.

Autor je šesnaest knjiga: “Razgovori sa Stijovićem”, “Ljudi i vrijeme”, “Crna Gora na Menhetnu”, “Neki naši dani”, “Djetelina sa četiri lista”, “Daleki bliski svijet”, “Lakše bi se živjelo ako bi se praštalo”, “Proljeće u Bronksu” – prvo i drugo izdanje, “Između dva neba”, “Crna Gora, Tito”, “U podnožju Kordiljera”, “Priče iz Australije”, “Suncokreti na Trafalgaru”, “Podgorički medaljoni” – prvo i drugo izdanje.

“U knjizi su zastupljena dvadeset tri kratka zapisa, zapravo autentične priče zanimljivog sadržaja. Koncipirana je sa namjerom da se na najljepši način posvjedoči jedno minulo vrijeme, značajni periodi u razvoju Podgorice koja je rasla, razvijala se, uzdizala i sazrijevala pred očima autora.” – piše, između ostalog, književnik i književni kritičar Žarko L. Đurović u recenziji pod naslovom “Istinite slike”.
Kosa sala Biblioteke „Radosav Ljumović“ Podgorica, Njegoševa 22

UTORAK, 9. aprila 2019. godine, u 19h