NB “Radosav Ljumović” – Predstavljanje knjige “Bestežinsko stanje”

Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ Podgorica

organizuje predstavljanje knjige satiričnih priča

BESTEŽINSKO STANJE

autora

Vladislava VLAHOVIĆA
Učestvuju:

Prof. dr Dragan KOPRIVICA,

Bogić RAKOČEVIĆ  i

autor


Medijatorka:

Vesna ŠOŠKIĆ


Vladislav Vlahović (Rovca, Kolašin, 1963), aforističar, pjesnik, satiričar.

Objavio je zbirku poezije “Skitnica u ružičnjaku”, zbirke aforizama “Noć dugih jezika”, “Uvjerenje o državljanstvu”, “Nepoznati izvršilac” i “Noćne more”, te zbirku satirične proze “(P)omamljeni”.

Zastupljen je u više od sedamdeset zbornika, leksikona i antologija. Dobitnik je više od šezdeset domaćih i međunarodnih književnih nagrada i priznanja.

Član je Udruženja književnika Crne Gore, Udruženja književnika Srbije, Beogradskog aforističarskog kruga i “London Press Club”-a.

“Da se radi o izuzetnom piscu potvrđuju, između ostalog, i mnogobrojne nagrade i priznanja koja je Vlado Vlahović dobio i kod nas, i u svijetu. I ovom knjigom satiričnih priča Vlahović najavljuje respektabilno i uvjerljivo djelo. Vješto slojevanom pričom, autor postiže punoću umjetničkog izraza. Priče su, na prvi pogled, situirane u našoj svakodnevici. Ali, to je samo prvi sloj djela. Vještim uvidima i opaskama, pripovjedač nas uvodi u polje refleksije; tamo gdje se pitamo o smislu postojanja i stvaralaštva. Ali, pisac “velike teme” zaodijeva u ironično “ruho” obične situacije i tako postiže lakoću kazivanja” – piše, između ostalog, u recenziji mr Višnja KosovićKosa sala Biblioteke „Radosav Ljumović“ Podgorica, Njegoševa 22

PETAK, 29. marta 2019. godine, u 19h