NB “Radosav Ljumović” – Promocija časopisa mladih literata Biblioteke “Latica”Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ Podgorica

organizuje predstavljanje


LATICE

MALOG ZBORNIKA MLADIH LITERATA
NARODNE BIBLIOTEKE „RADOSAV LJUMOVIĆ“UČESTVUJU:

Članovi literarne sekcije Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“

uz muzičku pratnju učenika Osnovne škole „Milorad Musa Burzan“ i Muzičke škole „Vasa Pavić“

(flaute, gitare, violine harmonika)
Biblioteka “Radosav Ljumović” pored osnovne djelatnosti na Dječijem odjeljenju organizuje edukativno-kreativne radionice. Prva radionica “U svijetu bajki” održana je prije sedam godina povodom Svjetskog dana djeteta i do danas se nižu radionice sa različitom tematikom: Knjiga je trajanje, Rastimo uz knjigu, Most od riječi, Buket ljubavi itd.

Naš cilj je suočavanje djeteta sa knjigom kao izvorom znanja, ljepote, zabave… Rad na ovim radionicama daje nam ideju da uporedo sa afirmacijom knjige i čitanja nađemo način da podstaknemo i podržimo djecu koja vole da pišu. Kruna našeg rada je LATICA – zbornik mladih literata Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”. Promovišemo već treću Laticu i posvećujemo joj veče. Naši mladi pisci pišu o različitim temama: o zavičaju, ljubavi, životu, prijateljstvu, snovima, nepravdi. Znaju da sve što ih okružuje može biti inspiracija za priču ili pjesmu. Mi vrijedno radimo sa djecom, učimo od njih i oni od nas. Naš odnos je pun ljubavi i poštovanja.

Naša Biblioteka, direktor i mi koji radimo otvorili smo mladima vrata jednog novog neponovljivog svijeta – svijeta pisanja.

Nadamo se da će nekima od njih pisanje biti budući poziv.
Kosa sala Biblioteke „Radosav Ljumović“ Podgorica, Njegoševa 22,

četvrtak, 7. marta 2019. godine, u 20h