Nikšić – Drugo izdanje revije muzičkog dokumentarnog filma Rokumentarni dani

 

 

Druga revija muzičkog dokumentarnog filma – Rokumentarni dani održaće se od 8-11. juna 2018. godine, u Nikšiću.

Ova manifestacija, je pokrenuta prošle godine, a ima za cilj da rokenrol približi na jedan novi način.

I ove godine, i pored nevelike produkcije revija ostaje u okvirima prostora koji je nekada činio Jugoslaviju. Neminovno mnoge od priča komuniciraju sa znatno širom publikom. Zbog raznolikosti materijala i broja pratećih programa, ove godine će revija filma trajati jedan dan više nego prošle.

Publika će imati prilike da vidi filmove o Buldožeru, Evi Braun, Dubiozi kolektiv, novosadckoj alternativnoj sceni, Nikoli Vranjkoviću…

Projekat je ove godine podržala Ambasada Slovenije, pa će se na repertoaru naći dva njihova ostvarenja, a publika će imati prilike i da popriča sa kultnim slovenačkim rok pregaocem i scenaristom filmova o Pankrtima i Buldožeru Igorom Bašinom.

Osim njega, ove godine gostovaće i Zoran Marković Zonjo, režiser i član organizacije The Books of Knjige.

Kao i na prvom izdanju, biće predstavljeno i crnogorsko rok stvaralaštvo, kako kroz arhivski materijal, kratke video forme tako i kroz još jedan Live Session iz naše produkcije. Zajedno sa kućom Media Solution urađena je video priča o dva domaća benda – Parampaščad i Bubnjivi. Oni će i uživo promovisati svoj autorski rad prve večeri festivala.

I ove godine filmove će ispratiti zanimljiv prateći program: bazar muzike, umjetničke radionice za mlade, Open Guitar veče… 

Pošto je ove godine okruglo pola vijeka od 1968 – godine koja je promijenila svijet. Jedan dan festivala će biti posvećen hipi kulturi.

O kompletnom programu, kao i o satnici manifestacije biće više riječi uskoro.

Zaštitni znak RD-a je djelo ekipe Tandara Mandara Bros.

Organizatori manifestacije Rokumentarni dani su portal Bučan pas i JU Zahumlje, Nikšić.
Sva dešavanja će se odigrati u prostoru KUD Zahumlje i klubu Blues Brothers bar.
Ulaz na sve projekcije filmova i sav prateći program je besplatan.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez naših prijatelja: Ambasade Slovenije, RTCG, Media Solution, Blues Brothers Bar, Lanex d.o.o, Metropolis media i apartmani Pejović.

Da budete u toku sa svim objavama posjetite linkove:
www.rokumentarnidani.me
www.facebook.com/rokumentarnidani