Nikšić – Izložba ”365 dana zajedno”

JU Muzeji i galerije Nikšić i Crnogorski Telekom organizuju otvaranje izložbe fotografija “365 dana zajedno” autora Relje Erakovića i Ambroza Nikača.

Izložba će biti otvorena u srijedu, 11. decembra 2019. godine, u 19h, u Galeriji “Ilija Šobajić” u JU Muzeji i galerije Nikšić.

Izložba ”365 dana zajedno” rezultat je projekta dvojice fotografa – Ambroza Nikača i Relje Erakovića, koje je spojila ljubav prema fotografiji i avanturi. Ambroz je sportista u stonom tenisu i streljaštvu, i reprezentativac Crne Gore u paraolimpijskim disciplinama, koji je ljubav prema filmu i fotografiji iskoristio da završi filmsku školu za osobe sa invaliditetom. Relja radi kao docent na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju na predmetu filmska i TV kamera.

Projekat ”365 dana zajedno” bio je zamišljen da traje godinu dana. Ambroz i Relja su za to vrijeme razmjenjivali fotografije koje su snimali telefonom, prenoseći jedan drugom iskustva sa mjesta koja posjećuju, a koja ovaj drugi nije imao priliku da vidi i da ih doživi. Njih dvojica su prijatelji, ali vode različite načine života, pa su ovako imali priliku da “zavire” u svjetove i svakodnevicu ovog drugog.

Ova izložba je rezultat tog prijateljstva, a Ambroza i Relju je na ovoj avanturi podržao Crnogorski Telekom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 5 =