Nikšić – Predstavljanje knjige razgovora “Znakovi vremena”

 

 

U organizaciji Udruženja književnika Crne Gore, (UKCG), u okviru tribine “Svobodijada”, u srijedu, 4. aprila 2018. godine, u 19 sati, u Sali Slovenskog kulturnog centra u Nikšiću, biće predstavljena knjiga razgovora “ZNAKOVI VREMENA”, poznatog crnogorskog novinara i publiciste RANKA PAVIĆEVIĆA iz Budve, čiji su izdavači Nova knjiga iz Podgorice, JU “Grad teatar” iz Budve i Kosmos izdavaštvo iz Beograda.  

O knjizi će govoriti, pjesnikinja MILICA BAKRAČ iz Nikšića, književnik i slikar TODOR  ŽIVALJEVIĆ – VELIČKI i književnik i književni kritičar PERIVOJE POPOVIĆ iz Podgorice.  

Nakon promocije na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, Zimskom salonu knjige u Podgorici i krajem decembra prošle godine u Budvi, ovo je prvo predstavljanje Pavićevićeve knjige u Crnoj Gori, a narednih mjeseci, biće predstavljena u Baru i Herceg Novom.

Knjiga intervjua “ZNAKOVI VREMENA”, sadrži 75 razgovora, koje je novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ, vodio i objavljivao proteklih 30 godina u brojnim medijima u zemlji i regionu, sa najpoznatijim stvaraocima iz oblasti književnosti, likovne umjetnosti, pozorišta, filma i muzike, iz zemlje i inostranstva.

Za kratko vrijeme, knjiga je dobila odlične kritike stručne i šire čitalačke javnosti, pa je postala tražena, kako u Crnoj Gori, tako i zemljama regiona, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.