Nikšić – Predstavljanje romana „UBOJTAK“ Boža BulatovićaU poneđeljak  17. juna, u Gradskoj kući u 19h, biće predstavljen roman „UBOJTAK“ autora Boža Bulatovića. O romanu će govoriti Dragan B. Perović, Dušan Govedarica i Bogić Rakočević, dok će moderator večeri biti Mihailo Perošević. Organizatori događaja su Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ Cetinje i JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić, a u okviru junskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2019.

Božo Bulatović je rođen 6. januara 1927. godine u Mojkovcu. Završio je Filozofski fakultet u Beogradu 1952. godine. Bio je gimnazijski profesor u Beranama i na Cetinju. Uređivao je časopise „Susreti“, Razvitak“, „Godišnjak Ivangradske gimnazije“ i bio urednik u redakcijama „Borca“, „Pobjede“, „Borbe“, „Sveta“, „Razvitka“, a često je bio prisutan i u „Politici“ i „Književnim novinama“.

U zasebnim cjelinama objavio je romane: „Karaula” i “Ubojtak”, književne kritike: „Mihailo Lalić”, „Oton Župančić”, „Skender Kulenović”, „Jovan Dučić”, „Stvari stoje drukčije”, „BB Šaranović – Tihi gromoglasnik”, i „Rubrike”, putopisne reportaže: „Hod u svjetlost”, „Hronike”, „Staze”, „Putevi koji pišu”, kao i pripovijetke: „Priče iz nepovrata” i „Zapisi o bezimenom”.

Bio je član Matice Crnogorske, Crnogorskog Društva nezavisnih književnika i Crnogorskog PEN centra. Umro je 12. avgusta 2009. godine u Podgorici.