Nikšićka kulturna scena 2019 – Program za 04., 05. i 06. junUTORAK, 04. JUN

13h„SAJBER BULING/ELEKTRONSKO NASILJE“

U Dječjoj čitaonici JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić biće realizovana Interaktivna tribina sa igrokazom na engleskom jeziku za učenike i roditelje „SAJBER BULING/ ELEKTRONSKO NASILJE“ mentora prof. Nade Orbović i Sandre Đukanović i učenika osmog razreda OŠ „Luka Simonović“ Nikšić. Organizator događaja je JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić, a u okviru junskog repertoara NKS2019.

19h„U SLAVU CRNOGORSKIH KOMITA“

U sali Nikšićkog pozorišta biće održana Promocija zbornika „U SLAVU CRNOGORSKIH KOMITA“. Organizator ovog događaja je Udruženje boraca NOR-a i antifašista Nikšić u saradnji sa JU Gimnazija „Stojan Cerović“ Nikšić i JU Nikšićko pozorište, a u okviru junskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2019.

Ulaz je slobodan!

SRIJEDA, 05. JUN

10h i 11:30h -„FLUK“ i „FLUK I KANA“

U Dječjoj čitaonici JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić biće predstavljena dva romana za đecu i mlade „FLUK“ i „FLUK I KANA“ autorke Andrijane Nikolić. Organizator događaja je JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić, a u okviru junskog repertoara NKS2019.

ČETVRTAK, 06. JUN

11h -„RUKE LJUBAVI“

U Dječjoj čitaonici JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić biće upriličena promocija filma „RUKE LJUBAVI“ prof. Snježane Bošković. Profesorica u OŠ “Olga Golović” u Nikšiću Snježana Bošković osvojila  je nagradu na Petoj međunarodnoj konferenciji za nastavnike i eksperte, koja je u organizaciji Friends of Education, a u okviru projekta ERASMUS PLUS PROJECT PROSOCIAL VALUES, održana u Skoplju. Na skupu je učestvovalo 400 nastavnika iz regiona. Gosti su bili učesnici Erazmus programa iz Italije, Grčke, Mađarske i zemalja regiona.

Profesorica Bošković nagrađena je za film “Ruke ljubavi” koji promoviše socijalne vještine u školi i inkluziju na djelu.

Organizator događaja je JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić, a u okviru junskog repertoara NKS2019.