NU “Kutak” – Nagradna igra za đecu “Izvedite Kulturka na kulturni događaj”

 

Kulturko

 

Portal o kulturnim događajima u Crnoj Gori – Culture Corner (www.culture-corner.me – rezultat projekta koji je finansirao Glavni grad Podgorica – “Kultura Crne Gore na klik”), proslavlja svoj prvi rođendan, pa tim povodom organizuje nagradnu igru na temu “Izvedite Kulturka na kulturni događaj” za đecu uzrasta od 5 do 11 godina.

Prenosimo saopštenje sa uslovima konkursa:

“Ćao drugari!

Ja sam Kulturko – maskota Culture Cornera – portala o kulturnim događajima. Rođeni sam Crnogorac, što vidite po meni. Život su mi udahnuli članovi Culture Corner tima povodom prvog rođendana portala i sada sam i ja tu da se družimo.

Kulturko 2Prije neki dan sam saznao da su do sada objavili oko 7.000 događaja i kako prave planove da posjete neke koji su aktuelni ovih dana. Nisam mogao izdržati i viknuo sam na sav glas:

“Kulturni događaj? Zar ste mislili bez mene da idete?”

Imajući svo razumijevanje i ljubav za mene u tom trenutku, odlučili su da me povežu sa najmlađima i organizuju nagradnu igru na temu: “Izvedite Kulturka na kulturni događaj”.

O čemu se radi?

Želim da me u svojim likovnim radovima odvedete na kulturni događaj – gdje me vidite? U pozorištu, na koncertu, u bioskopu, na likovnoj izložbi itd. Budite kreativni, maštoviti i omogućite mi da uživam u crnogorskoj kulturnoj sceni. Očekuju vas sjajne nagrade i izložba najboljih radova u KIC-u Budo Tomović, našim prijateljima sa kojima i organizujemo nagradnu igru.

Jaooo, kako sam srećan! Raduje me nagradna igra i proslava prvog rođendana. Jedva čeeeeekam!!! Sada riječ dajem mojim starijim drugarima iz Culture Cornera da vam kažu nešto više o uslovima učešća i nagradama. Puno vas pozdravljam. Vaš Kulturko.”

Drugari, proslavite sa nama prvi rođendan tako što ćete učestvovati u nagradnoj igri koju vam je Kulturko spomenuo.

Uslovi:

Pravo na učešće imaju djeca uzrasta od 5 godina do 11 godina.

Likovne radove ne treba potpisivati. Uz rad dostavite poseban papir na kojem ste upisali ime i prezime, godinu rođenja, naziv predškolske ustanove/škole, odjeljenje.

Kovertu sa radom i osnovnim informacijama o sebi je potrebno da pošaljete do ponedeljka, 16. maja, na adresu Kulturno-informativnog centra Budo Tomović: Ul. Vaka Đurovića 12 sa naznakom: “Izvedite Kulturka na kulturni događaj”. Kao poslednji dan za predaju se računa 16. maj. Za koverte dostavljene poštom važi datum sa poštanskog žiga kada je predata zvaničnom poštanskom operateru.

Radove će pregledati stručni žiri čiju ćemo odluku o tri najbolja rada objaviti na press konferenciji podovom godinu dana rada portala Culture Cornera u srijedu, 25. maja u multimedijalnoj Sali KIC-a Budo Tomović.

Izložba najboljih radova će se održati u toku juna u KIC-u Budo Tomović, kada ćemo osim uručenja nagrada najboljima, organizovati i bogati program jer naš prvi rođendan želimo da proslavimo upravo sa vama. Očekuju vas još neka vesela iznenađenja i zato planirajte da se radujemo.

Nagrade:

  • Prvu nagradu, 7 dana boravka u Dječijem odmaralištu na Veruši tokom ljeta, poklanja vam Culture Corner tim uz poruku: “Družite se i odmorite svoja čula posmatrajući divnu prirodu naše Crne Gore koja vas uvijek može inspirisati da napravite nešto lijepo za sebe i druge!”

  • Druga nagrada, bluetooth zvučnik koji ćete povezati na mobilni uređaj i priuštiti sebi i drugima da se još bolje čuje vaša omiljena muzika gdje god da ste. Uz poruku da je dobra muzika korak ka sjajnom osjećaju u duši, ovu nagradu vam objezbjeđuje nova kompanija na našem tržištu tehnike – Makromikro.

  • Treća nagrada, vaučer od 35 eura vrijednosti, kojim ćete moći da kupite knjige koje želite u nekoj od crnogorskih knjižara. Nagrada nosi poruku da knjiga može da bude najbolji prijatelj koji će tokom druženja pomoći da vaše riječi dobiju posebnu ljepotu i da svaki dan bude drugačiji.

U srijedu, 25. maja slavimo naš prvi rođendan! Odlučili smo da ga u junu, na otvaranju likovne izložbe, proslavimo sa vama – najmlađima. Vjerujemo da na vama svijet ostaje i da vaša energija i strast mogu da pobijede sve prepreke koje se postavljaju, između ostalih, i u kulturi. Vjerujemo da možete da budete sjajna generacija koja će čuvati svaki kutak crnogorske prirode, svaki biser kulturne baštine i imati snagu i volju da nam svima životi bude ljepši i kvalitetniji.

Vjerujemo…u vas.

Culture Corner tim

(“Kultura Crne Gore na klik”, projekat finansiran od strane Glavnog grada – Podgorice)