Objavljena audicija za članove Festivalskog orkestra KotorArt-a

 

 

Međunarodni festival KotorArt, festival je od nacionalnog značaja za kulturu Crne Gore, koji se odvija svakog ljeta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Kotor i UNESCO-a. Sa preko 1.000 gostujućih umjetnika, preko 250 održanih programa, pred 40.000 posjetilaca u 2016. godini, KotorArt je najveći i najznačajniji umjetnički festival u Crnoj Gori i jedan od najznačajnijih u regionu.

Kao integralni dio muzičkog programa KotorArt-a, Don Brankovih dana muzike, u Kotoru se svakog ljeta proteklih dvanaest godina okupljaju perspektivni regionalni muzičari, koji formiraju Festivalski orkestar KotorArt-a. Sa preko pedeset koncerata sa vrhunskim solistima i dirigentima održanih na raznim lokacijama, od kotorske Katedrale do kotorskih pjaca, ovaj sezonski kamerni orkestar je pokazao istančan osjećaj za muziku raznih epoha, muzičkih stilova i žanrova, sa posebnim akcentom na promociji i izvođenju djela savremenih kompozitora iz Crne Gore i regiona. Svojim aktivnostima Festivalski orkestar KotorArt-a komunicira poruku koja je esencija čitavog KotorArt-a: slavlje tolerancije, zajedništva i kulturnog diverziteta kroz muziku.

Za ljeto 2017. po prvi put se organizuje video audicija za članove Festivalskog orkestra KotorArt-a, ne samo za muzičare zemalja regiona, već i za muzičare širom svijeta! 

Audicija je otvorena za svirače gudačkih instrumenata, starije od osamnaest godina, koji su zainteresovani za orkestarsko muziciranje, a kako bi bili razmatrani potrebno je da se do 1. marta 2017. godine pošalje video snimak na kojem se izvode dva djela, kao i popunjen prijavni formular. Predsjednik komisije za audiciju je Roman Simović, vrhunski violinista i koncert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra!

Više informacija o audiciji i procesu prijave, može se vidjeti na internet stranici KotorArt-a: www.kotorart.me/FOKA. 

Festival će ugostiti dvadesetoro gudača koji polože audiciju kao članove Festivalskog orkestra, a koji će u periodu od tri sedmice u julu 2017. godine nastupati u okviru Festivala. Članovi orkestra imaju obezbjeđen smještaj sa hranom, stipendiju za putne troškove i umjetničke honorare.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen + twelve =