Obnovljena saradnja kulturnih centara Podgorice i Novog Sada

 

 

              Kulturno  – informativni centar „Budo Tomović“ iz Podgorice, nakon dvije decenije obnovio je saradnju sa Kulturnim centrom Novog  Sada. Direktorica KIC-a Snežana Burzan, sa timom, razgovarala je nedavno sa predstavnicima novosadskog centra, kada je dogovoren početak realizacije nekoliko zajedničkih projekata, a u okviru regionalne saradnje „srca kulture grada“.

             Prvi zajednički projekat biće samostalna izložba umjetničkih fotografija Damira Murseljevića pod nazivom „Bajkovita mreža odraza“, koja će biti otvorena u poneđeljak, 5. juna u 19 h u Klubu *Tribina mladih novosadskog Kulturnog centra.

 

 

            Murseljević se u Novom Sadu predstavlja premijerno sa oko 50 fotografija koje su nastale tokom prethodne dvije i po godine. Uz fotografije iz ciklusa „Bajkovita mreža odraza“ Murseljević  će izložiti naslovnice mjesečnih KIC-flajera i kadrove događaja koje je zabilježio na scenama KIC-a ”Budo Tomović”.   

            Damir Murseljević je rođen 1979. u Podgorici. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju – Odsjek za grafički dizajn. Koristi isključivo analogne kamere. Izlagao je u Podgorici, Kotoru, Tivtu – Porto Montenegro i učestvovao na nekoliko kolektivnih izložbi u zemlji i regionu. Višegodišnji je saradnik KIC-a „Budo Tomović“, a uz fotografiju,  interesuje ga – strip, pozorište, filmska kritika, radijska produkcija… 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 1 =