Održana press konferencija povodom svečanog otvaranja 29. po redu Kotorskog festivala pozorišta za djecu


U utorak, 29. juna u Kotoru je održana press konferencija povodom najave svečanog otvaranja 29. po redu Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Na pressu su govorili Tatjana Kriještorac, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, direktor festivala Petar Pejaković, PR festivala Jelena Risteljić, menadžerka Opštine Tivat, ovogodišnjeg partnera Festivala, Patricia Pobrić, kao i baba Mileva, predstavnica djece i mladih i polaznica filmske radionice Beštijice.

Jelena Risteljić, PR, ukazala je na poteškoće i posljedice koje su obilježile prethodnu godinu i iskazala posebnu radost zbog činjenice da se Festival ponovo vraća djeci i gradu.

Sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, Tatjana Kriještorac, pozdravila je sve prisutne ističući zadovoljstvo što Festival ove godine doživljava svoje 29. izdanje, pod, kao i do sada, pokroviteljstvom Opštine Kotor, navodeći da Kotorski festival pozorišta za djecu, kojim počinje i Međunarodni festival KotorArt, ima izuzetnu važnost za grad.

Prisutnima se zatim obratio direktor festivala, Petar Pejaković, koji je istakao posebno zadovoljstvo što ima priliku da najavi 29. Kotorski festival pozorišta za djecu koji je ove godine organizovan u izuzetno kratkom roku. Pejaković je dodao da nas, uprkos turbulentnom vremenu, čeka kvalitetan program u periodu od 1. do 12. jula. Napomenuo je da je dio pozorišnog programa repriznog karaktera zbog ograničenog broja mjesta u gledalištu, čime se poštuju propisane epidemiološke mjere koje su na snazi. Karte za sve programe su besplatne, s tim da je rezervacija na broj telefona obavezna.

Uz to, Pejaković je sugerisao da se karte rezervišu isključivo za djecu – uz pratnju roditelja koji bi ih doveli i sačekali, te da su uslovi za samostalan boravak djece na Ljetnjoj Pozornici i u Kulturnom Centru „Nikola Đurković“ obezbijeđeni.

Na Festivalu će biti prikazano preko 50 programa, od kojih je 16 pozorišnih programa, 3 književna, 8 edukativnih, 18 umjetničkih instalacija, programi poput dječijeg scenskog stvaralaštva, razgovora sa glumcima i mnogi drugi.

U ime Opštine Tivat, organizatorima se na divnoj saradnji zahvalila menadžerka Patricia Pobrić, citirajući direktora Festivala Petra Pejakovića da je pozorište mjesto gdje se djeca prave u ljude i da djeca Tivta zahvaljujući ovoj saradnji imaju priliku da vide neke od predstava u
selekciji Festivala. Pored Opštine Tivat, i Centar za kulturu Tivat, Turistička organizacija i Porto Montenegro su se bitno angažovali kako bi djeci Tivta omogućili da vide dio pozorišnih predstava. Na ovaj način ostvaren je prvi vid saradnje za koji se nadamo da će narednih godina biti sve veći i veći.

Baba Mileva je istakla da je u cvijetu mladosti i da je ovo njen 29. Festival, te da se izuzetno raduje onim koji tek dolaze. Zato poziva sve mlađe generacije baba i djedova da ovih dvanaest dana jula provedu sa djecom uživajući u kvalitetnom programu.

Prvog jula, u 21 h na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, svečanom ceremonijom i simboličnom predajom ključeva grada Kotora djeci od strane gradonačelnika g. Vladimira Jokića, biće otvoren 29. Kotorski festival pozorišta za djecu. Festival otvara predstava Na Vukovom Tragu,
Pozorišta mladih iz Novog Sada.

Napominjemo da su rezervacije obavezne, broj karata za predstavu je ograničen i karte su dostupne dan pred istu, a potrebno je preuzeti ih najkasnije 30 minuta prije početka predstave.

Dobrodošli na 29. Kotorski festival pozorišta za djecu!


KLIKNITE NA VIZUAL DA OTVORITE PROGRAM FESTIVALA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × 2 =