Oktobarski Muzički krug

Projekat Centra za regionalnu saradnju Muzički krug ulazi u drugu fazu novim sadržajima.

Nakon uspješno završenog prvog dijela opsežnog projekta Muzički krug, podržanog od Ministarstva prosvjete Crne Gore na konkursu „Slijedi snove za uspjehe nove“, sjutra će se u Bijelom Polju ovaj projekat i nastaviti.

Muzički krug – edukativne radionice za talentovane učenike muzike obuhvatiće kroz svoje višemjesečne cikluse djecu osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja iz cijele Republike, a kroz sedam segmenata edukativno tretira razne teme iz muzičke izvođačke umjetnosti i pedagogije, putem teorijekih predavanja, praktičnog rada u vidu pojedinačnih i grupnih majstorskih radionica i, na kraju, završnog koncerta kamernog orkestra u kojem će prvi put biti objedinjeni gudači iz svih crnogorskih muzičkih škola. Cilj projekta je sticanje i usvajanje novih znanja, prakse i iskustava iz raznih tematskih oblasti muzičke umjetnosti ali i stimulisanje i afirmacija budućih umjetnika i njihovih pedagoga.

Oktobarski Muzički krug posvećen je flauti, kroz masterklas prof. Tatjane Krkeljić u bjelopoljskoj muzičkoj školi.

Tatjana Krkeljić, diplomirala je flautu na Muzičkoj akademiji u Podgorici, u klasi prof. Miodraga Azanjca.

Ostvarila je zapažene nastupe na brojnim festivalima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Baru, Kotoru, Komu (Italija), St. Pe­terburgu (Ruska federacija). Dobitnica je nagrade 19. decembar 1993. kao najuspješniji student na Akademiji; na Cetinju je i magistrirala 2002.g. Kao stipen­distkinja Open society foundation završava jednogodišnju specijalizaciju 2003. na Doppler Music Institute u Budimpešti (Mađarska) u klasi prof. Janoša Balinta a zatim se kao stipendistkinja italijanske Vlade usavršava u Komu (Italija) na Konzervatoriju Giuseppe Verdi u klasi prof. Vincenzo Galla. Na Muzičkoj akademiji na Cetinju je angažovana za predmete Istorijski razvoj duvačkih instrumenata, Metodika nastave duvačkih instru­menata i Metodologija naučnog rada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 + 20 =