Opera “Služavka Gospodarica” izvedena u KIC-u

 

 

U neđelju 13. maja 2018. godine, na Velikoj sceni KIC Budo Tomović u Podgorici izvedena je opera Služavka Gospodarica kojom je završena turneja po Crnoj Gori u okviru Young@Opera projekta.

Pośećenost je bila zadivljujuća što je mladim umjetnicima pružilo dodatnu satisfakciju i podršku. Glasni aplauzi dodatno su iskazali zadovoljstvo prisutnih.

Operu je režirao reditelj Vladan Đurković, dirigovao Milen Apostolov, dok se za scenografiju pobrinula Magdalena Vlajić a za kostime Lina Leković. Učesnici dolaze iz Crne Gore, Srbije i Bugarske. Sopran u ulozi Serpine bila je Aleksandra Stanković, bugarski bas Božidar Boškilov igrao je lik Uberta dok je glumac bio Omar Bajramspahić koji je igrao Vesponea. Njih je pratio gudački kvartet Doclea iz Podgorice koji je predvodio pomenuti mladi dirigent iz Bugarske.

Izvedba ove opere dio je turneje prvog ciklusa Young@opera projekta u organizaciji Operose i partnera Opštine Herceg Novi kao i Kolarčeve Zadužbine.

Sljedeća turneja opere “Služavka Gospodarica” odigraće se u četiri grada širom Srbije, čime će se završiti prvi ciklus Young@Opera projekta.