“Orkanski visovi” ponovo pred barskom publikomBar, 16. avgust 2019. godine

Predstava „Orkanski visovi“ u produkciji jubilarnog 30. „Barskog ljetopisa“ i Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ na Cetinju biće odigrana u subotu, 17. avgusta na sceni starobarske tvrđave. Ovim komadom će ujedno biti zaokružena ovogodišnja pozorišna selekcija „Ljetopisa“ koja je obuhvatila ukupno 13 predstava, od toga njih 10 u takmičarskoj selekciji i 3 produkcijska ostvarenja Festivala.

Režiju za „Orkanske visove“, nastale po motivima romana Emili Bronte, potpisuje ugledan hrvatska rediteljka Dora Ruždjak Podolski  koja je, na sceni u Starom Baru, insistirala na ambijentalnosti prostora, koji upisuje dodatni sadržaj, gdje metafora zavisi od metafizike samog prostora i vremena. Takva se postavka igra na svim otvorenim scenama, gdje prostor uvlači interprete u sebe, i isto tako interpreti – glumci upisuju svoj izražaj u prostor.

Dramatizacija Stele Mišković progovara o izborima koje pravimo, načinu na koji se nosimo sa njima, načinu na koji prihvatamo tuđe izbore, dosljednosti koju imamo u odnosu na ono što smo izabrali i zašto pravimo izbore sa kojima nismo spremni da živimo.

Uloge u predstavi tumače: Miloš PejovićAna VučkovićKatarina KrekDejan IvanićBranka StanićEmir ĆatovićJelena SimićDanilo Čelebić i Ognjen Raičević.