Osmi dan FIAT-a protekao u znaku promocije knjige „Sirene za uzbunu“ Nikole Nikolića


Osmi dan na FIAT-u protekao je u znaku promocije knjige „Sirene za uzbunu“ crnogorskog pisca Nikole Nikolića. O Nikolićevoj knjizi govorili su pisci Balša Brković, Stefan Bošković i novinarka Dragana Erjavšek.

Odlomke iz knjige govorila je glumica Maja Stojanović.

“Sirene za uzbunu” tematizuju burnu završnicu prošlog vijeka u Crnoj Gori, obilježenu ratom, političkom krizom, nestašicom i mnogim ličnim i kolektivnim lomovima

Nikola Nikolić je rođen 1989. u Podgorici. Završio je Fakultet političkih nauka. Na istom fakultetu odbranio je magistarsku tezu o kvislinškim režimima. Dosad je objavio tri romana: „Čvor“ (2011), „Meandar“ (2014) i „Sirene za uzbunu“ (2019), kao i zbirku priča „Atakama“ (2016). Kourednik je knjige „Ko je ko u dijaspori Crne Gore – nauka“ (2013). Priče objavljuje u crnogorskim i regionalnim časopisima (ArtArsZarezKritična masaStraneLibra liberaProsvjetaExpressČovjek-ČasopisEckermann). Piše književnu kritiku za portal Glif. Dobitnik je nagrade „Bihorska Venera“ za kratku priču. Priče su mu prevođene na albanski, engleski i njemački jezik. Umjetnički je direktor „Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja“.

U okviru muzičkog programa, od 23 časa, na krovnoj terasi KIC-a „Budo Tomović“, nastupio je  DJ Danilo Vučinić.

FIAT književni, muzički, likovni i programi iz oblasti kreativnih industrija prenošeni su uživo preko video platforme YouTube, na zvaninom sajtu FIAT-a www.fiat-montenegro.org, kao i na FIAT-ovim kanalima na društvenim mrežama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 2 =