Otvaranje izložbe slika Kaltrine Hoti u KIC-u


               Izložba “Očekivanje nemogućeg / Waiting for impossible”, autorke Kaltrine Hoti, biće otvorena 6. jula, u izložbenom holu Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović” u 20 sati.

               Izložbu će otvoriti profesor filozofije Esko Muratović.

               Kaltrina Hoti rođena je u Plavu 1970. godine. Osnovnu školu završila je u Prištini, gdje je upisala i srednju medicinsku školu. Još prije završetka prve godine, sa roditeljima odlazi u Ameriku. Prvo žive u Njujorku, a potom se sele u Teksas. Slikarstvo je završila u Zapadnom umjetničkom studiju, u klasi profesora Chuucka DeHaana, sa kojim je objavila knjigu “Western Coloring Book”. Samostalno je izlagala u Teksasu, Floridi i Njujorku, San Antoniju, Konektikatu, Prištini, Kumanovu, Plavu i Bijelom Polju.. Osim slikarstva, bavi se i poezijom. Nakon 32 godina života u Americi, vratila se u domovinu, u selo Hote kod Plava, gdje je otvorila galeriju i nastavila svoj umjetnički život.

               Izložbu organizuju Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i JU Ratkovićeve večeri poezije uz podršku KIC-a “Budo Tomović”.

               Postavka slika moći će da se pogleda do 16.jula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 2 =