Otvoren 8. međunarodni festival dječijeg stvaralaštva “Kinotavrik” u Crnoj Gori

 

 

Ovogodišnji, 8. međunarodni festival dječijeg stvaralaštva “Kinotavrik”  u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, otvorili su u srijedu, 3. maja 2017. godine, direktorica KIC-a “Budo Tomović” Snežana Burzan i Nj. E. ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori gospodin Gricaj Sergej Nikolajevič.

 

 

            Pozdravljajući učesnike i brojnu publiku, direktorica Burzan je istakla da je festival pravo mjesto susretanja talentovane djece dviju država, te da je sigurna da će i ove godine biti ispunjena njegova misija promocije bogatstva multikulturalnosti i velike moći druženja među najmlađima.

            Nj. E. ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori Gricaj Sergej Nikolajevič pozdravio je festival i ističući “Kinotavrik” kao primjer kako se na kreativan način afirmiše dječije stvaralaštvo, ljepota muzike, plesa, glume. “Ova djeca su pravi mali ambasadori”, dodao je Nikolajevič, zaključujući da je uvjeren da će im i nakon 20 godina kada odrastu, upravo ovi kreativni podgorički dani biti primjer kako se treba družiti i sarađivati.”    

 

 

          “Kinotavrik” je i ove godine na Velikoj sceni KIC-a okupio oko 100 izvođača iz Crne Gore i Ruske Federacije, a talentovani mališani pokazali su pred prepunom salom KIC-a prave umjetničke bravure u: stepovanju, folkloru, pjevanju, glumi, plesu, recitovanju…   

 

 

           Organizator festivala “Kinotavrik” je renomirana ruska kompanije „KinoMark“, uz podršku Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ i Dječijeg saveza Podgorice, a pokrovitelji su Glavni grad Podgorica i ambasade Crne Gore u Ruskoj Federciji i Ruske Federacije u Crnoj Gori. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 − one =