Otvoren šesti Međunarodni festival folklora đece i mladih “Skoči kolo da skočimo”

 

 

 

           Šesti Međunarodni festival folklora đece i mladih “Skoči kolo da skočimo” svečano je otvoren sinoć, 11.jula na Trgu nezavisnosti.

           Pozdravljajući brojne ljubitelje folklora, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport mr Nela Savković Vukčević otvorila je Festival i tom prilikom istakla njegov poseban značaj, kao i to da će tokom njegovog trajanja najmlađi pokazati kako je različitost bogatstvo i kako smo ujedinjeni u ljubavi prema folkloru.

          Otvaranju Festivala prisustvovao je veliki broj građana, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života. 

          Treće veče Festivala održaće se u četvrtak, 13.jula, u okviru kojeg će biti organizovano međusobno učenje tradicionalnih igara učesnika festivala sa građanima Podgorice, sa početkom u 21 sat.

          Festival će biti zatvoren u petak, 14.jula nastupima u šoping molu Delta City od 17:30 i tržnom centru Mall of Montenegro od 20 sati.

          Organizator Festivala je NVU “Montefolk”, a suorganizatori su: Glavni grad Podgorica, KIC ,,Budo Tomović“ i “Dječiji savez“ Podgorica. Cijeli projekat je podržan odlukom o finansiranju nevladinih organizacija Glavnog grada za 2017.godinu.

           Festival se realizuje u okviru manifestacije “Podgoričko ljeto 2017”

 

PROGRAM

kliknite za uvećani prikaz

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × three =