Otvorena izložba studenata grafičkog dizajna Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje


U utorak, 22.12.2020. godine, u holu Elektrotehničkog fakulteta otvorena je izložba studenata grafičkog dizajna Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje pod nazivom Paste In Place.

Izložbu su otvorile organizatorke i predstavnice Studentskog kulturnog centra Lana Bulatović i Ana Mitrović. Navele su da izložba predstavlja radove 14 autora, studenata, koji su tematski raznovrsni  i spadaju pod različite oblasti dizajna i umjetnosti. Postavka se sastoji od ilustracija, fotografija, plakata, knjiga i brošura, infografike.

Izložbu je Studentski kulturni centar realizovao u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti Cetinje, a podržana je od strane Sekretarijata za kulturu i sport. Studenti su pozvali publiku da prati dalju promociju izložbe koja će biti online.  Svakog autora će predstavljati na Instagram stranici Studentskog kulturnog centra uz pomoć fotografskih i video formi. 


Spisak učesnika: 
Sara Jolić
Amina Tutić
Ana Mitrović
Ana Ivanović
Miloš Nikolić
Radisav Stijović
Iva Mijanović
Lana Bulatović
Simona Vujović
Gordana Đurović
Anđela Mrvošević
Jovana Mrvaljević
Valentina Dronjak
Aleksandra Drecun


Izjave o radovima:

Ana Ivanović: Svijet oko vas ne vrišti, već svojom vibrantnošću upire prstom. U svaki neopaženi ugao zabode se oko, zlosutnilo, nož spreman da vas zabode u leđa. Serija “Logika paranoje” sačinjena je od pet radova koji se u osnovi bave stvaranjem prostora (2d u 3d) koji oslikavaju doživljaj svijeta u stanju paranoje. 

Iva Mijanović: Oh My Grid je zapravo omaž gridu, koji je inspirisan citatom Massima Vignelli-a. Grid je kao veš koji nosimo, ali nije nužno da bude otkriven. On je alatka za organizovanje prostora, teksta, fotografije ili bilo kog drugog elementa smještenog u dizajn.

Amina Tutić: USPOSTAVLJANJE I GRAFIČKO OBLIKOVANJE EDICIJE ,,TINTA” I PRIMJENA AUTORSKIH ILUSTRACIJA Tokom uspostavljanja edicije „Tinta” cilj je bio da ilustrovani materijal za svaku ponaosob publikaciju bude u drugoj tehnici. Tako su ilustracije za D. Harmsa urađene kombinacijom akrilika i hemijske olovke; za H. Kortasara ilustracije su urađene ugljenom a za Č. Simića kombinovanjem vektora, tipografije i crteža. Ovaj pristup je učinio zanimljivijim čitanje ove književne forme a istovremeno je i otvorilo opciju za djelovanje drugih i drugačijih ilustratorskih rukopisa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × two =